Traseul mocăniţei de la Moldoviţa, blocat de săteni cu un bolovan de trei tone. Ce a stârnit furia oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ziardesuceava.ro
FOTO: ziardesuceava.ro

Scandal în comuna Moldoviţa a judeţului Suceava, sâmbătă, 29 mai. Mai mulţi localnici au  blocat linia de cale ferată pe care circulă mocăniţa, pe motiv că proprietarul trenului turistic le-ar folosi în mod ilegal o suprafaţă de 200 de metri de teren.

UPDATE: Administratorii mocăniţei de la Moldoviţa au transmis un comunicat de presă semnat de Georg Hocevar în care îşi cer scuze turiştilor pentru incident şi exlică pe larg care este statutul terenului de pe traseul trenului turistic.

„În 2020 topograful nostru din Câmpulung a efectuat o ridicarea topo de la întreg traseul, care a avut rezultatul că întreaga linia se afla pe terenul Primariei Moldovita şi pe terenul societăţii noastre, mai puţin un tronson de 60m care în 2011, în mod abuziv a fost intabulat de către Pavel Chiras din Argel (prin moştenirea Loba Iacob). Pavel Chiras între timp a murit, iar ginere lui, Gheorghe "Ghiocel" Hlosciuc, o persoana controversata din Argel, a început să şantajeze conducerea Mocănitei cu această intabulare

abuziva. 

Împreuna cu soţia lui, Paula Simona Hlosciuc, are un chiosc la capătul liniei pe terenul societăţii noastre unde foloseşte cca 250m pentru care noi de rândul nostru nu percepem chirie. În ziua de astăzi, din păcate, individul ne-a blocat linia şi nu putem circula pe ultimele 1,5km din traseul mocăniţei. Din acest motiv, până la rezolvarea situaţiei, reducem tariful pentru adulţi de la 35 Lei la 30 lei si pentru copii de la 20 Lei la 15 Lei. Ne cerem scuze”, se arată în comunicat. 

Ştirea iniţială

Sâmbătă, în judeţul orei 11.00, mai mulţi localnici din comuna Moldoviţa a judeţului Suceava au blocat linia de cale ferată pe care circulă mocăniţa, punând pe şine un bolovan de aproximativ 3 tone.

Oamenii susţin că proprietarul mocăniţei se foloseşte de o bucată de teren care le aparţine. Aşa cum era de aşteptat, administratorul trenului turistic a sunat la 112. 

Potrivit unor surse oamenii legii n-au putut să ceară deblocarea şinelor, pentru că protestatarii au dovedit cu documente că terenul pe care au aşezat bolovanul le aparţine. 

Primarul comunei Moldoviţa, Toader Iliesi, a declarat pentru presa locală că în 2010 o persoană s-a intabulat pe o bucată de teren de pe traseul mocăniţei, şi nimeni nu a ştiut până acum. Alesul local crede că nemulţumirea sătenilor a pornit de la faptul că mocăniţa oprea la un chioşc de pe traseu pentru ca turiştii să facă cumpărături, dar acum nu mai opreşte. 

FOTO: ziardesuceava.ro

mocanita de la moldovita blocata cu un bolona de 3 tone

„Acel teren nu a fost niciodată al celor care au acum titluri de proprietate. Calea ferată există de 130 de ani, aşa încât nu îmi dau seama cum s-au dat aceste titluri de proprietate. Eu nu înţeleg de ce au tăcut timp de mai bine de 10 ani, iar acum şi-au adus aminte că sunt proprietari. Din ce ştiu eu, nemulţumirile au plecat de la faptul că persoanele care au acel teren aveau un chioşc unde oprea mocăniţa, iar acum aceasta nu mai opreşte. Sper să se ajungă rapid la o înţelegere”, a declarat primarul. 

Vă mai recomandăm şi:

Cum a furat o contabilă 1 milion de dolari de la spital. A fost angajată, deşi mai avea în CV „un tun“ de 1,6 milioane de lei

Plângere penală a Poştei Române împotriva unor membri ai fostei conduceri pentru un prejudiciu de 1,8 milioane lei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite