Transferul a două păduri ce par a fi părăsite blocat de către Camera Deputaţilor

Transferul a două păduri ce par a fi părăsite blocat de
către Camera Deputaţilor

Parcul Şipote. FOTO Florin Grădinariu

Primăria municipiului Suceava a ajuns la o înţelegere cu Romsilva pentru a intra în posesia a două păduri, care ar urmau să fie transformate în parcuri, în prezent acestea arătând destul de urât. Deşi totul părea să intre în linie dreaptă, legea ce permitea transferul pădurilor către primării a fost blocată la Camera Deputaţilor. Primăria ar trebui să ofere în schimb alte terenuri pentru a intra în posesia celor două păduri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul de lege care facilita transferul către primării a unor păduri în scopul amenajării acestora ca parcuri riscă să fie din nou blocat. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a explicat că deşi a fost anunţat ca un succes proiectul de lege adoptat la Senat, totuşi la Camera Deputaţilor lucrurile riscă să intre într-un blocaj şi pe fondul unor schimbări de conducere şi de optică la nivelul MinisteruluiApelor şi Pădurilor.

Concret, municipalitatea ar trebui să dea la schimb către Romsilva terenuri degradate pentru parcul Şipote şi pădurea Zamca. În aceste condiţii, municipiul Suceava nu dispune de 160 de hectare de teren degradat, cât însumează suprafeţele pădurilor Zamca şi Şipote.

La nivel naţional, ar fi vorba de suprafeţe de 16.000 de hectare pe care administraţiile locale ar putea să le primească de la Romsilvaca să amenajeze parcuri, suprafeţele respective fiind sub 0,1% din suprafaţa forestieră a statului.

Comisia de Agricultură şi Silvicultură a Camerei Deputaţilor a votat pentru proiectul de lege care facilitează transferul de la Romsilva a parcului Şipote şi a pădurii Zamca.

Proiectul mai trebuie avizat de comisiile de Administraţie şi de Mediu, iar apoi va fi supus votului în plenul Camerei Deputaţilor. Dacă legea va fi adoptată de Camera Deputaţilor în aceeaşi variantă sau într-o formă similară cu ce a votat Senatul, Primăria municipiului Suceava ar putea intrat în posesia pădurilor Zamca şi Şipote.

Alte ştiri pe această temă:

PSD face cadou Bisericii păduri pe care nu le-a avut niciodată – DOCUMENT

Jaf în pădurile judeţului: poliţiştii au confiscat peste 80 de metri cubi de lemn, comercializat şi transportat ilegal

VIDEO Activiştii de mediu propun guvernului un sistem simplu, ieftin, dar infailibil pentru prinderea braconierilor şi a celor care exploatează ilegal pădurile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările