Top 3 cei mai cunoscuţi români căutaţi prin Interpol. Codruţ Marta, cea mai misterioasă dispariţie din lista cu 160 de infractori din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
160 de infractori români sunt căutaţi de Interpol în întreaga lume. FOTO www.cetateanul.ro
160 de infractori români sunt căutaţi de Interpol în întreaga lume. FOTO www.cetateanul.ro

160 de români se află pe lista Most Wanted a Interpolului, ei fiind căutaţi pentru că au comis infracţiuni grave, mulţi dintre aceştia primind între timp pedepse mari cu închisoarea.

Legislaţia permisivă sau lentoarea justiţiei au făcut ca sute de români să scape, de-a lungul timpului, printre degetele autorităţilor. Pe lângă infractorii de negăsit din listele negre ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene din întreaga ţară, alţi 160 de conaţionali sunt căutaţi în toată lumea de Interpol.

Printre aceşti infractori periculoşi găsim români căutaţi pentru trafic de persoane, trafic de droguri, spălare de bani, viol sau chiar crimă. Printre cele mai sonore nume de români căutaţi de interpol se numără cel al lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, cel al lui Marko Attila, pe numele căruia DNA a emis un mandat de arestare într-un dosar penal în care statul român a fost păgubit cu peste 84,5 milioane de euro sau cel al afaceristului craiovean Genică Boerică, ce are de executat 10 ani şi trei luni de închisoare.

Codruţ Marta a fost dat în urmărire internaţională încă din anul 2012. Acesta, împeună cu fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, Dan Secăreanu, soţii Radu şi Diana Nemeş, precum şi mai mulţi administratori de firme sunt cercetaţi într-un dosar de evaziune fiscală de 15 milioane de euro.

Romani interpol

În primăvara acestui an, pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 s-a judecat o solicitare prin care se cerea ca fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, să fie declarat mort. Solicitarea a fost depusă de Raluca Merfu, fost soţie a lui Marta. Cererea femeii a fost respinsă de judecătorii bucureşteni, iar în continuare Codruţ Marta este unul dintre cei mai căutaţi infractori români.

Fostul deputat Marko Attila este căutat de Interpol după ce pe numele său Curtea Supremă a emis un mandat de arestare pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

Romani interpol

Marko Attila a fost trimis în judecată împreună cu şapte inculpaţi, care la data comiterii faptelor făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi alţi inculpaţi ce aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, cei 12 inculpaţi au păgubit statul român cu peste 84,5 milioane de euro.

Afaceristul craiovean Genică Boerică a fost condamnat la începutul anului 2014 la 10 ani şi trei luni de închisoare într-un dosar penal în care a fost trimis în judecată pentru spălare de bani. Boerică împreună cu alte 11 persoane au obţinut ilegal suma de 13,5 milioane de lei prin restituirea de TVA. Conform rechizitoriului întocmit de procurori a rezultat că în perioada iunie 2001 – iunie 2003, afaceristul craiovean şi complicii săi au primit prin tot felul de mijloace frauduloase suma de 13,6 milioane de lei din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj.

Romani interpol

În toamna anului trecut, în presa din Oltenia a fost lansat zvonul cum că Genică Boerică ar fi murit în Mexic, ţară în care a fugit pentru a scăpa de închisoare, fără însă acest zvon să fie confirmat.

Alte ştiri pe această temă:

Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, unul dintre cei mai căutaţi români, ar putea fi declarat, oficial, mort

Dosarul ANRP. Marko Attila, Theodor Niculescu şi omul de afaceri Horia Simu au fost trimişi în judecată

România lui Genică Boerică. Controversatul om de afaceri craiovean, căutat prin Interpol

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite