Tată şi fiu, colegi de celulă după ce au agresat trei poliţişti. Unul dintre bătăuşi a sărit cu parul la oamenii legii

Tată
şi fiu, colegi de celulă după ce au agresat trei poliţişti. Unul dintre bătăuşi a sărit cu parul la oamenii legii

Şeful Postului de Poliţie Păltinoasa, imediat după agresiune. FOTO: Oana Şlemco

Curtea de Apel Suceava s-a pronunţat în cazul a doi bărbaţi, tată şi fiu, care au atacat trei poliţişti în comuna Păltinoasa, din judeţul Suceava. Printre victime s-a aflat şi şeful Postului de Poliţie Păltinoasa, Vasile Grumăzescu.

Cei doi agresori sunt Ionel Carabin, de 54 de ani, şi fiul acestuia, George Carabin, de 33 de ani. Ambii vor sta după gratii 5 ani şi 4 luni pentru că au agresat trei poliţişti, între care şi şeful Postului de Poliţie Păltinoasa, Vasile Grumăzescu.

Soluţia pronunţată de Curtea de Apel Suceava este definitivă. Instanţa nu a menţinut pedepsele stabilite de magistraţii de la Judecătoria Gura Humorului, care erau mult mai mici. Judecătorii de la Humor i-au condamnat pe agresori la 1 an şi 5 luni de închisoare cu executare.

În luna decembrie a anului trecut, Vasile Grumăzescu se afla în misiune împreună cu alţi doi colegi: Diana Orhian şi Eusebiu Lungu. Şeful de post a pus în funcţiune sirenele autospecialei de poliţie pentru a opri o maşină aflată în trafic, dar şoferul a ignorat semnalele şi a plecat mai departe.

Poliţiştii au pornit pe urmele lui şi l-au ajuns după aproximativ 400 de metri pe un drum îngustat din satul Capu Codrului. „Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică i-am solicitat să sufle în etilotest, dar acesta a refuzat. Am încercat 7-8 minute să îl convingem să urce în autospeciala poliţiei pentru a fi condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice”, ne-a spus Grumăzeascu imediat după incident. După lungi insistenţe, Ionel Carabin a acceptat să se urce în autospecială. Numai că din cauza drumului acoperit cu polei, autospaciala Poliţiei a derapat într-un şanţ.

În timp ce oamenii legii încercau să rezolve problema, la faţa locului şi-a făcut apariţia George Carabin, care era extrem de nevos. Tânărul a deschis portiera autospecialei, încercând să îşi elibereze tatăl, iar poliţiştii au încercat să-l oprească. Supărat foc, George Carabin a pus mâna pe un par şi a început să îi lovească pe poliţişti.

„Cel în cauză a lovit-o pe colega mea în zona capului, cu o lovitură de sus în jos. Aceasta a ţipat, iar când am intervenit a mai lovit-o de două ori în zona corpului. L-am prins pe atacator de ambele mâini, colega s-a eliberat. Agresorul mi-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei şi a corpului. Agresorul are aproximativ 110 kg. A intervenit şi colegul meu”, ne-a mai spus Vasile Grumăzescu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: