Tată şi fiu, criminali în serie care au obligat mai multe tinere să cerşească după ce au fost eliberaţi din închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norocel şi Gheorghe Lazăr. FOTO Dănuţ Zuzeac
Norocel şi Gheorghe Lazăr. FOTO Dănuţ Zuzeac

Gheorghe Lazăr (79 de ani) şi Norocel Lazăr (34 de ani) au omorât două tinere la începutul anilor 2000. Cei doi au fost eliberaţi după 10 ani petrecuţi în închisoare. Imediat ce s-au văzut în libertate, criminalii în serie au racolat şapte tinere pe care le-au obligat să cerşească pentru ei. Indivizii nu au fost condamnaţi nici până în ziua de astăzi, deşi procurorii DIICOT au intrat pe fir încă din 2013.

La începutul anilor 2000, Gheorghe Lazăr şi fiul său Gheorghe Lazăr zis „Norocel” au ajuns după gratii pentru că au omorât două femei. La data de 6 iunie 2000, poliţiştii au descoperit în parcarea de lângă Cabana Mestecăniş din judeţul Suceava, trupul neînsufleţit al unei tinere. Anchetatorii au descoperit că victima a fost bătută cu sălbăticie înainte de a fi strangulată cu un şiret.  

La opt luni distanţă, în cursul lunii februarie a anului 2001, între localităţile Sadova şi Pojorâta, mecanicul unui tren a observat pe calea ferată cadavrul unei tinere în vârstă de 25 de ani. În urma necropsiei s-a stabilit că şi aceasta a fost bătută şi ulterior strangulată, exact ca şi prima victimă.

Zeci de poliţişti au lucrat pentru a-i prinde pe autorii celor două oribile crime. Astfel, criminalii au fost descoperiţi după sute de audieri, Gheorghe Lazăr, în vârstă de 63 de ani la vremea respectivă şi fiul său Gheorghe Lazăr, de 17 ani, fiind prinşi şi arestaţi. Bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, în timp ce fiul său s-a ales cu 10 ani de detenţie pentru complicitate la omor deosebit de grav. Gheorghe Lazăr a reuşit să se elibereze la sfârşitul anului 2010, după ce a executat jumătate de pedeapsă.

După eliberare, Lazăr şi împreună cu mai mulţi ai familiei sale s-au organizat într-o grupare specializată în racolarea şi exploatarea cerşetorilor. Procurorii DIICOT au reuşit să destructureze gruparea condusă de criminalul în serie, membrii reţelei fiind acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori, vătămare corporală, tentativă de omor calificat, lovire sau alte violenţe şi exploatarea cerşetoriei.

În perioada 2013 – 2015, reţeaua coordonată de Gheorghe Lazăr a racolat şapte victime, trei dintre ele minore, pe care le-a obligat să cerşească prin localităţile din judeţul Suceava, precum şi prin localităţi din judeţele Cluj, Neamţ, Botoşani, Arad, Bihor şi Iaşi, banii obţinuţi de acestea ajungând în buzunarele apropiaţilor lui Lazăr.

Cerşetorii erau bătuţi, înfometaţi şi ameninţaţi frecvent cu moartea de către rudele lui Gheorghe Lazăr. Una dintre victimele clanului Lazăr a ajuns într-o stare atât de gravă, încât a fost nevoie de intervenţia medicilor pentru a o salva de la moarte. Dosarul lor se află în faza de judecare.

Alte ştiri pe această temă:

Cum erau trataţi nevoiaşii în Ţara Românescă. „În toate duminicile şi sărbătorile cele mari se va da fiecăruia cerşător şi cerşătoare câte o litră vin“

Raid al poliţiştilor în Moineşti. Infractori şi cerşetori îşi fac veacul pe străzi

Condamnat la 19 ani de închisoare pentru trafic de copii şi organizarea cerşetoriei

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite