Tânăra ce se zbătea între viaţă şi moarte din cauza părinţilor care nu permiteau să i se facă transfuzii de sânge a murit la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O tânără a murit după ce familia a refuzat să-i fie făcute transfuzii de sânge din motive religioase
O tânără a murit după ce familia a refuzat să-i fie făcute transfuzii de sânge din motive religioase

Georgiana (20 de ani), din judeţul Suceava, victima unui accident feroviar, era internată la Spitalul Judeţean în stare critică, după ce a suferit masive pierderi de sânge. Tatăl ei, membru al cultului religios „Martorii lui Iehova“, le-a interzis medicilor să-i facă tinerei transfuzii de sânge pentru că nu-i permit convingerile religioase, acest lucru fiindu-I fatal tinerei.

Tânăra de 20 de ani, din localitatea suceveană Drăgoieşti, care se zbătea între viaţă şi moarte la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava, din cauză că familia a refuzat transfuzia de sânge din motive religioase a decedat. Georgiana C. a ajuns în şoc hemoragic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, după ce a fost victima unui accident de tren în localitatea Ciprian Porumbescu.

Fata conducea o maşină al cărei motor s-a oprit chiar pe calea ferată, iar tatăl ei, care o însoţea, s-a dat jos pentru a împinge autoturismul. Între timp, a trecut trenul, iar Georgiana nu a mai avut timp să coboare. Ea a fost operată de urgenţă din cauza unor leziuni interne grave, a pierdut foarte mult sânge şi avea nevoie de o transfuzie, numai că religia nu îi permite acest lucru.

Familia acesteia a semnat pe propria răspundere că refuză categoric transfuzia de sânge deoarece acest lucru contravine convingerilor lor religioase, familia făcând parte din secta „Martorii lui Iehova“. Medicii au rămas astfel neputincioşi în faţa unei situaţii de acest gen şi sperau ca printr-o minune fata să scape cu viaţă.

Cadrele medicale au sperat că părinţii îşi vor schimba decizia, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Georgiana era în stare critică, la secţia de Terapie Intensivă, intubată şi ventilată mecanic. Ea era menţinută în viaţă doar de aparate. Îndârjirea părinţilor de a respecta canoanele religioase i-a şocat pe medicii suceveni.

Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz şi a dispus efectuarea unei anchete urgente, prin Biroul Teritorial Suceava, la Spitalul Judeţean cu privire la cazul acestei paciente.

„Martorii lui Iehova“ acceptă medicamentele şi tratamentele medicale, dar nu acceptă transfuziile de sânge. Ei consideră că atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament se găsesc porunci care interzic introducerea de sânge în corp pentru susţinerea vieţii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite