Tânăr ucis după ce i s-a cerut o brichetă. Criminalul a spus că i-a displăcut modul în care i-a fost înmânat obiectul

Tânăr ucis după ce i s-a cerut o brichetă. Criminalul a spus că i-a displăcut modul în care i-a fost înmânat obiectul

FOTO: Adevărul

Magistraţii Tribunalului Suceava s-au pronunţat în cazul unui bărbat din judeţul Suceava care a ucis un consătean spunând ulterior că nu i-a plăcut cum i-a înmânat bricheta ca să-şi aprindă o ţigară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mihai Gabriel Mancaş din satul Rotunda, comuna suceveană Liteni, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru că a ucis un consătean. Fapta a fost comisă în cursul anului 2019.

Criminalul a spus că audieri că s-a înfuriat pentru că nu i-a plăcut modul în care consăteanul său i-a înmânat o brichetă. Ca să se răzbune, a cerut de la un prieten un briceag, şi-a atacat victima şi a înjunghiat-o de şase ori.

 „În momentele imediat următoare, inculpatul a ajuns-o din urmă pe victimă, a avut loc un schimb de replici, moment în care victima l-a îndepărtat, împingându-l pe inculpat pentru a-şi asigura scăparea. La faţa locului a apărut şi al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său. Primul inculpat a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuţitul şi i-a aplicat un număr de şase lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate <în fugă>, în condiţiile în care victima încerca să scape. Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă şi a decedat pe treptele de acces ale locuinţei”, se arată în rechizitoriul procurorului de caz.

În acest dosar a fost condamnat şi cel care i-a dat cuţitul lui Mancaş. Acesta a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare sub supraveghere. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: