Tânăr ucis după ce i s-a cerut o brichetă. Criminalul a spus că i-a displăcut modul în care i-a fost înmânat obiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Magistraţii Tribunalului Suceava s-au pronunţat în cazul unui bărbat din judeţul Suceava care a ucis un consătean spunând ulterior că nu i-a plăcut cum i-a înmânat bricheta ca să-şi aprindă o ţigară.

Mihai Gabriel Mancaş din satul Rotunda, comuna suceveană Liteni, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru că a ucis un consătean. Fapta a fost comisă în cursul anului 2019.

Criminalul a spus că audieri că s-a înfuriat pentru că nu i-a plăcut modul în care consăteanul său i-a înmânat o brichetă. Ca să se răzbune, a cerut de la un prieten un briceag, şi-a atacat victima şi a înjunghiat-o de şase ori.

 „În momentele imediat următoare, inculpatul a ajuns-o din urmă pe victimă, a avut loc un schimb de replici, moment în care victima l-a îndepărtat, împingându-l pe inculpat pentru a-şi asigura scăparea. La faţa locului a apărut şi al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său. Primul inculpat a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuţitul şi i-a aplicat un număr de şase lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate <în fugă>, în condiţiile în care victima încerca să scape. Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă şi a decedat pe treptele de acces ale locuinţei”, se arată în rechizitoriul procurorului de caz.

În acest dosar a fost condamnat şi cel care i-a dat cuţitul lui Mancaş. Acesta a primit o pedeapsă de patru luni de închisoare sub supraveghere. Decizia judecătorilor nu este însă definitivă.




 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite