Sucevenii fac cununii „de nevoi personale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Postul Paştelui, 20 de perechi au decis să-şi unească destinele, mulţi fără să se uite la cât au de cheltuit. Unii însurăţei au făcut chiar credite bancare de mii de euro, pe care le vor achita ani buni de acum înainte.

20 de suceveni au profitat de „dezlegarea“ de după Paşte pentru a-şi pune pirostriile. Unii au decis să facă acest pas, deşi calculele economice le erau potrivnice. Ei nu s-au uitat însă la cheltuieli, pe motivul că nunta este „o dată-n viaţă“. „Fac nuntă la local pentru că vreau să am amintiri frumoase. Mi-am luat o rochie mai ieftină, de la ucraineni, însă pe mâncare dau cât se cere deoarece nu vreau să fac economie la masă“, povesteşte Liliana Ciobanu, tânără mireasă.


Cei care n-au avut bani s-au împrumutat de la bănci. „Am avut de pe data de 8 aprilie trei cupluri care au făcut împrumuturi de la 2.000 până la 5.000 de euro pentru nevoi personale. Toţi au ales să plătească banii în maxim cinci ani pentru că-şi doresc o nuntă cât de cât mare“, a declarat Aurelia Drăghicescu, consilier bancar. Pentru un astfel de credit, tinerii vor achita în medie între 70 şi 170 de euro lunar.


Nunta, între feerie şi grătar


O nuntă ca-n poveşti poate ajunge să coste peste 50.000 de lei într-un restaurant de lux cu orchestră, mâncăruri alese, aranjamente florale şi fotograf profesionist. Pentru o nuntă mai modestă, cu masa la un restaurant mai mic, ori la vreun cămin cultural, 20.000 de lei sunt suficienţi. Pentru cei care doresc o nuntă „în familie“ costurile scad considerabil.


Cei care optează pentru o astfel de alternativă sunt în general cuplurile fără venituri, ori cele în care doar unul dintre însurăţei lucrează. „La mine nunta o să fie un fel de grătar mai mare. O fac la sfârşitul lunii şi mă rog la Dumnezeu să fie frumos afară deoarece am să o iau pe soţia mea în rochie de mireasă la iarbă verde, la mici şi bere“, mărturiseşte încântat Ştefan Tofală, mecanic auto.

Actele necesare la Starea Civilă

Certificate de naştere;
Carţi de identitate;
Certificate medicale prenupţiale, eliberate cu cel mult 14 zile înainte de căsătorie;
Declaraţia de căsătorie pe care o completezi la primărie, când îţi depui dosarul;
Un plic timbrat auto-adresat, care costă 30 de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite