Suceveanul cu autostrada, hărţuit de autorităţi în legătură cu autorizaţiile şi  actele pământului: „Am construit pe terenul proprietate personală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Ştefan Mandachi
FOTO: Ştefan Mandachi

Primul metru de autostradă din Moldova a fost construit pe un teren agricol situat pe raza comunei Bosanci a judeţului Suceava. Primarul localităţii susţine că investiţia a fost făcută fără autorizaţie de construire, pe un teren care nu-i aparţine afaceristului din Suceava. Ştefan Mandachi respinge toate acuzaţiile.

Ştefan Mandachi a scris pe pagina oficială de Facebook a campaniei „România vrea autostrăzi” că a construit legal primul şi singurul metru de autostradă din Moldova. Antreprenorul susţine că terenul îi aparţine încă din 2014.

Precizarea apare în contextul în care Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, acolo unde suceveanul a construit din fonduri proprii, în semn de protest, primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a afirmat că investiţia a fost realizată fără autorizaţie de construire şi pe un teren care nu-i aparţine lui Ştefan Mandachi.

„Primul şi singurul metru de autostradă din Moldova este construit pe terenul proprietate privată deţinut de Ştefan Mandachi, achiziţionat în anul 2014. Există toată documentaţia necesară acestui demers: Aviz de urbanism, Avize negaţie de la mediu şi drumuri, emise DRDP Iaşi, Aviz negaţie emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava Seviciul Rutier. Documente care atestă că, datorită amplasării, nu sunt necesare autorizaţii de la aceste entităţi. Autorizaţie de construcţie. În cazul manifestării interesului faţă de acest aspect, documentaţia poate fi pusă la dispoziţia reprezentanţilor media care sunt interesaţi să solicite un punct de vedere şi din partea lui Ştefan Mandachi”, a scris Ştefan Mandachi.

Ştefan Mandachi va inaugura primul metru de autostradă din Moldova pe 15 martie, la ora 15.00. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite