Suceava: Pumnul de pastile, arma adolescentului

Suceava: Pumnul de pastile, arma adolescentului

Suceava: Pumnul de pastile, arma adolescentului

Tot mai mulţi adoles-cenţi suceveni încearcă să-şi ia viaţa din cauza problemelor în dragoste şi a certurilor cu părinţii.

Medicii din garda de urgenţe a Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” sunt îngrijoraţi de numărul mare de tentative de suicid înregistrate de la începutul anului. „Am primit la urgenţe 27 de cazuri numai în acest an. Este un număr mult mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al spitalului. Din cele relatate de reprezentanţii instituţiei, majoritatea celor care ajung la spital în urma tentativelor de suicid au diagnosticul „intoxicaţie voluntară medicamentoasă”.

Tinerii au probleme
cu părinţii

„În cadrul secţiei noastre avem internate momentan cinci persoane care au diagnosticul tentativă de suicid, dar numărul lor este mult mai mare pentru că nu toţi ajung la internare. Oricum este îngrijorător de mare faţă de anul trecut”, a declarat şi Petronela Paziuc, medic psihiatru la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc.
Majoritatea celor ajunşi la urgenţe pentru tentativă de suicid au vârsta până în 30 de ani, iar motivele principale sunt problemele sentimentale sau certurile cu părinţii.


„Cauzele principale ale celor care recurg la aceste metode pentru a-şi rezolva problemele personale sunt condiţiile precare de viaţă sau decepţiile sentimentale, ba chiar unele boli psihice”, a spus Silviu Demetriu, medic psihiatru. În data de 1 iunie la secţia de urgenţe a ajuns Zînica N., în vârstă de 35 de ani, cu diagnosticul intoxicaţie voluntară medicamentoasă.

„După părerea mea, toate cazurile de tentativă de suicid ar trebui să ajungă la psihiatrie pentru investigaţii şi tratament, dar de cele mai multe ori familia nu este de acord”, a spus Petronela Paziuc, medic psihiatru.

A înghiţit var şi
şi-a tăiat venele

La secţia de urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean, a ajuns în data de 19 mai un bărbat în vârstă de 58 de ani care a fost diagnosticat cu autoagresiune şi intoxicaţie voluntară cu substanţă cunoscută, var. Pentru a fi sigur că nu va da greş în tentativa de sinucidere, bărbatul şi-a secţionat venele de pe antebraţ. A fost salvat totuşi de medici.

„Avem cel puţin două cazuri de suicid pe săptămână şi de cele mai multe ori ajung aici pentru că înghit tot felul de pastile”, a declarta Brădăţan. În decursul a trei zile consecutive, două fete şi o femeie au ajuns la spital după ce au înghiţit o cantitate considerabilă de medicamente. Una dintre ele a luat 25 de pastile de paracetamol, iar femeia în vârstă de 23 de ani din comuna Hânţesti a înghiţit detergent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: