Suceava: Programul „Rabla”, necunoscut sucevenilor

Suceava: Programul „Rabla”, necunoscut sucevenilor

Suceava: Programul „Rabla”, necunoscut sucevenilor

Din cauza birocraţiei, cei mai mulţi şoferi preferă să lase vehiculele în parcarea blocului şi să amâne momentul radierii.

Cartierele sucevene sunt pline de maşini abandonate, care ocupă spaţiul public spre disperarea vecinilor.

Mulţi posesori de autovehicule se plâng că sunt nevoiţi să le lase la sute de metri depărtare de blocul în care locuiesc, pentru că rablele staţionează de ani de zile pe cele câteva locuri de parcare disponibile în cartier.

Reporterul „Adevărul de seară” a găsit ieri, pe o rază de 50 de metri în jurul străzii Leca Morariu, nu mai puţin de cinci astfel de maşini abandonate.

„Maşina aceasta din parcare este a unei vecine care are o deficienţă loco-motorie. Vă daţi seama că îi este greu femeii să meargă peste tot să facă demersurile pentru a o radia”, explică Viorica Doboşeru.

Nu toţi vecinii sunt, însă, la fel de înţelegători. La 20 de metri depărtare, două maşini care nu au mai fost mişcate din loc de patru ani încing spiritele.

„Este foarte simplu, de ce nu le duc la „Rabla” şi gata cu ele? Ţin locul de parcare ocupat, iar noi trebuie să căutăm pe unde apucăm să parcăm maşinile”, spune Mircea, pensionar.


Multe maşini au proprietari decedaţi


Majoritatea proprietarilor de rable sunt fie decedaţi, fie şi-au cumpărat un alt vehicul şi au „uitat” de primul. De multe ori, costul pentru menţinerea autoturismului în circulaţie este mai mare decât valoarea maşinii, astfel că proprietarii preferă să le lase abandonate chiar în parcarea blocului.

„Toate străzile sunt pline de astfel de maşini”, se plânge Ionică Olaru, pensionar.


Radirea durează două săptămâni


Pentru a o radia din circulaţie, sucevenii trebuie să-şi ducă maşina la orice firmă de colectare a fierului vechi autorizată de Poliţie, unde vor primi un certificat de distrugere.

De la Primărie aveţi nevoie de o ştampilă pe fişa de înmatriculare şi de un certificat de atestare fiscală, a cărui eliberare durează, teoretic, 24 de ore.

Cu toate actele trebuie să vă prezentaţi la Biroul de înmatriculare-radiere a autoturismelor situat la parterul complexului comercial Iulius Mall.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: