Suceava: Film de Oscar la Casa Prieteniei

Suceava: Film de Oscar la Casa Prieteniei

Suceava: Film de Oscar la Casa Prieteniei

Cinefilii suceveni pot urmări un alt film din cadrul Serilor Filmului German, eveniment iniţiat de Asociaţia culturală Infostelle Bezirk Schwaben.

Proiectul „Serile Filmului German”, iniţiat de asociaţia culturală Infostelle Bezirk Schwaben a ajuns la cea de-a cincea ediţie şi numărul sucevenilor care vin la proiecţiile cinematografice s-a mărit simţitor. „Ne bucurăm să vedem că a crescut numărul de spectatori, dar şi că s-a extins plaja categoriilor de vârstă.


Dacă la primele ediţii veneau doar tinerii, ultimele două filme -despre Hitler- au fost urmărite şi de persoane de vârsta a treia”, a declarat Valeria Moscaliuc, reprezentanta Bezirk Schwaben.


Evenimentul de la Casa Prieteniei este organizat în colaborare cu Departamentul de Germanistică al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi continuă mâine seară prin rularea unei productii cinematografice care a câştigat premiul Oscar în 2003, pentru cel mai bun film străin.


Pelicula se numeşte „Nirgendwo in Afrika”, a fost regizată de Carolina Link  şi are la bază romanul autobiografic al lui Stefanie Zweig.

 

Avanpremieră


Filmul german se numeşte, în limba română, “Nicaieri în Africa” şi relatează povestea adevarată a unei familii de evrei care, în anul 1938 decide sa fugă de regimul nazist. Prin realizarea acestui film într-un cadru original, Caroline Link spune povestea unei vieţi în exil, care oscilează între frica de ceea ce va urma şi dorul de casă.


“Aşteptăm sucevenii la Casa Prieteniei, să descoperim împreună destine umane şi adevăruri istorice. Proiecţia începe la ora 18.00, iar intrarea este liberă”, a adăugat Valeria Moscaliuc.


Cu ajutorul unor actori de excepţie filmul descrie perioada emigrării şi oferă spectatorului ocazia de a descoperi adevărul unei perioade istorice tulburătoare, prin intermediul unei producţii autentice.

 

Serile filmului german vor intra în vacanţă


După proiecţiile de mâine şi cea de pe 22 iunie, proiecţiile vor avea două luni de vacanţă. “Conducerea din
Germania a asociaţiei culturale Infostelle Bezirk Schwaben se bucură de amploarea pe care a luat-o evenimentul. Acum sala de 100 de locuri este plină în proporţie de 70%”, a explicat Valeria Moscaliuc.

Aceasta a mai spus că din toamnă la Suceava se va organiza şi Oktoberfest, eveniment care va extinde gama manifestărilor organizate pentru cei care admiră cultura germană.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: