Suceava: Elevi suceveni au urcat pe podium la un concurs pe teme de protecţie civilă

Suceava: Elevi suceveni au urcat pe podium la un concurs pe teme de protecţie civilă

Suceava: Elevi suceveni au urcat pe podium la un concurs pe teme de protecţie civilă

Ieri a avut loc etapa interjudeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, concurs organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Elevii de gimnaziu şi liceu au câştigat două onorabile locuri doi la un concurs pe teme de protecţie civilă.

Vineri a avut loc etapa interjudeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, competiţie organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Botoşani şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

Concurs de protecţie civilă

“Concursul pe teme de protecţie civilă este o metodă modernă şi eficientã de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către elevi şi cadrele didactice din şcoli. Scopul este crearea deprinderii de a acţiona în echipă, în situaţii de urgenţă la care este expusă comunitatea din care fac parte”, a declarat căpitanul Dan Baltaru, purtător de cuvânt al ISU "Bucovina" Suceava.

În competiţie au intrat 6 echipaje din judeţele Botoşani, Suceava şi Iaşi, formate din elevi de gimnaziu şi pe parcursul desfăşurării probei teoretice aceştia au demonstrat că stăpânesc noţiunile elementare din domeniul situaţiilor de urgenţă.

Concurenţii au rezolvat într-un timp scurt un chestionar complex, de tip grilă, cu 30 de întrebări din domeniul protecţiei civile.

Probe de foc

Prima probă practică a constat în transportarea, contra cronometru, a unui accidentat pe targă.

La a doua probă concurenţii au avut de parcurs o cursă cu obstacole, având masca de protecţie contra fumului şi gazelor pe faţă.

La categoria gimnazial locul I a fost adjudecat de echipajul Şcolii cu clasele I-VIII Cordăreni, jud. Botoşani.

Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 6 Suceava. A treia poziţie a fost ocupată de reprezentativa Şcolii cu clasele I-VIII „Petru Rareş” Hârlău, judeţul Iaşi.

La categoria liceu primul loc a fost ocupat de echipajul reprezentativ al Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” Iaşi, locul doi de echipajul Grupului Şcolar „Ioan Nistor” Vicovu de Sus, jud. Suceava iar locul trei de echipajul Liceului cu Program Sportiv Botoşani.

Câştigătorii au fost răsplătiţi cu diplome, cupe şi premii constând în şepci, tricouri, dulciuri şi rechizite şcolare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: