Suceava: Doi poliţişti din Fălticeni, cercetaţi pentru luare de mită (UPDATE)

Suceava: Doi poliţişti din Fălticeni, cercetaţi pentru luare de mită (UPDATE)

Florin Muscă, poliţistul acuzat de luare de mită

Poliţistul Florin Muscă din Fălticeni a fost arestat preventiv pentru 9 zile, în timp ce complicele său, Florin Vîntu, a primit interdicţia de a părăsi localitatea 30 de zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Doi poliţişti din Fălticeni au fost prinşi în cursul zilei de ieri în timp ce luau mită.

Astăzi la ora 12.00 au fost aduşi în faţa instanţei judecătoreşti din cadrul Curţii de Apel Suceava.

"Aşteptăm ca instanţa să se pronunţe în jurul orei 14.00 şi vă vom furniza mai multe amănunte cu privire la acest caz", a declarat procurorul şef al DNA Suceava, Constantin Martin.

Update ora 16.00 În urma unei sesizări la telverde al Direcţiei Generale Anticorupţie, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Suceava al DNA în colaborare cu poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava au prins, ieri doi poliţişti din Fălticeni la scurt timp după ce au luat mită de la un sucevean.

Florin Muscă ar fi cerut 1.000 de euro, şi i-ar fi primit, de la Alexandru Aioanei care era cercetat pentru viol. “Pentru a nu se sesiza din oficiu şi a nu efectua cercetări cu privire la comiterea unei infracţiuni privitoare la viaţa sexulă, Florin Muscă a pretins suma de 1.000 euro de la Alexandru Aioanei, persoană cercetată în dosarul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava”, a declarat  Constantin Martin, procurorul şef al DNA Suceava.

Florin Muscă şi complicele său Florin Vîntu, inspector în cadrul Biroului Poliţiei Rurale din Fălticeni au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Azi, cei doi au fost duşi în faţa instanţei Curţii de Apel Suceava cu propunere de arestare. Magistraţii au hotărât ca Florin Muscă să rămână în arest preventiv pentru 9 zile, în timp ce complicele său să nu părăsească localitate pentru 30 de zile.

“Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai declarat Constantin Martin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările