Cinci cazuri de sinucideri, în câteva zile, au şocat Suceava: dragostea şi trădarea i-au făcut pe oameni să renunţe la viaţă

Cinci cazuri de sinucideri, în câteva zile, au şocat Suceava: dragostea şi trădarea i-au făcut pe oameni să renunţe la viaţă

Depresia a dus la un val de sinucideri in ultimele cinci zile, în judeţul Suceava

În ultimele zile în judeţul Suceava a apărut un val de sinucideri, cinci persoane punându-şi capăt zilelor în cele mai tragice moduri. Un bărbat s-a aruncat în faţa unui tren, o tânără părăsită de iubit s-a spânzurat, un alt individ al cărei soţie a plecat în străinătate şi nu s-a mai întors acasă s-a aruncat de pe un stâlp de electricitate, în timp ce alte două persoane au fost şi ele găsite spânzurate.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultima perioadă, în judeţul Suceava, a apărut un val de sinucideri. Cinci persoane şi-au pus capăt zilelor în cele mai tragice moduri, fie s-au aruncat în faţa trenului, fie au sărit de pe stâlpi de înaltă tensiune ori s-au spânzurat.

Un bărbat de 68 de ani, din comuna suceveană Zvoriştea, a fost găsit spânzurat în şura casei sale de către fiul său. În urma discuţiilor purtate cu soţia spânzuratului, poliţiştii au aflat că, în dimineaţa zilei de 3 august 2015, în jurul orei 09.45, Gheorghe B. i-a spus că pleacă până la Agenţia CEC din satul Zvoriştea, însă în jurul orei 10.00, fiul său Ionel B. a mers în şură unde l-a găsit pe tatăl său spânzurat cu o funie de o grindă.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a constatat decesul bărbatului. Acesta era cunoscut ca fiind depresiv pe fond nervos. Anchetatorii au dispus efectuarea unei necropsii pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care Gheorghe B. şi-a pus capăt zilelor.

Un adolescent de 17 ani, din comuna Horodnic de Sus, a fost găsit şi el spânzurat în podul unei anexe, fiind găsit chiar de tatăl său. Minorul a lăsat un bilet de adio adresat părinţilor, în care şi-a explicat gestul extrem. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a descoperi motivele care l-au dus pe tânăr la sinucidere.

Un bărbat, de 38 de ani, din comuna Adâncata, a murit şi el după ce s-a aruncat de pe un stâlp de electricitate. Victima locuia singură, după ce în luna septembrie a anului trecut, soţia acestuia a plecat în Italia şi nu s-a mai întors acasă. După ce a fost părăsit de soţie, Florin M. a dat în patima alcoolului şi a ameninţat în mai multe rânduri că îşi va pune capăt zilelor.

Astfel, duminică, pe 2 august 2015, în jurul orei 20.20, bărbatul a avut o discuţie cu mama sa spunându-i acesteia că dacă nu o aduce acasă pe soţia sa se sinucide. După această discuţie, a ieşit din curte şi s-a urcat pe un stâlp al reţelei electrice. Observând lipsa fiului, femeia a ieşit şi ea din curte, ocazie cu care l-a văzut pe acesta urcat pe stâlp, la o înălţime de aproximativ opt metri.

Florin M. s-a prins cu mâinile de firele reţelei electrice, apoi a căzut pe pământ, în şanţul din apropierea drumului. La faţa locului a ajuns de urgenţă o ambulanţă, însă la ora 20.50, medicii de pe ambulanţă nu au mai putut decât să constatate decesul bărbatului.

Un alt sucevean, din comuna Şcheia, a decis şi el să-şi încheie socotelile cu viaţa. Acesta s-a întors de câteva zile din Italia, unde muncea de ani buni. Gheorghe C., în vârstă de 34 de ani, s-a aruncat în faţa unui tren, în noaptea de 1 spre 2 august 2015, în spatele unui depozit din Şcheia. Acesta locuia în concubinaj cu o femeie de 33 de ani, cu care avea trei copii.

Conform apropiaţilor, Gheorghe C. era tot mai supărat în ultimele zile. În seara zilei de 1 august el a plecat la plimbare împreună cu un vecin, în vârstă de 15 ani. La un moment dat, l-a trimis pe adolescent să-i cumpere ţigări de la chioşc din zonă. În timp ce vecinul era plecat, bărbatul a decis să se omoare şi s-a aruncat în faţa unui tren. Din păcat, impactul a fost unul foarte violent, iar şcheianul a murit pe loc. Medicii care au ajuns la faţa locului nu au putut decât să constate decesul.

O tânără de 22 de ani, din localitatea suceveană Liteni, a fost găsită şi ea fără suflare, chiar de către părinţii săi. Irina s-a spânzurat într-una dintre anexele gospodăriei familiei. Aceasta nu a lăsat nici un bilet de adio, dar părinţii au povestit poliţiştilor că fiica lor suferea mult în ultima vreme din cauza unei decepţii în dragoste.

Specialiştii au explicat că pe timpul verii tot mai multe persoane sunt tentate să-şi pună capăt zilelor, tot mai mulţi tineri fiind tentaţi de sinucidere în perioada anotimpului cald. Psihologii arată că principalele motive sunt canicula, lipsa de comunicare şi deziluziile sentimentale. 

Alte ştiri pe această temă:

Povestea celei mai stranii sinucideri investigate în România: bărbatul care s-a omorât cu 44 de lovituri de topor în cap

Locul din România în care sunt cel puţin două tentative de sinucidere doar într-un singur weekend. Motivele pentru care oamenii de aici renunţă la viaţă

România a intrat în sezonul sinuciderilor: O studentă de la UMF Iaşi s-a aruncat de la etajul 7. Vecinii spun că se pregătea să meargă la biserică

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările