Suceava: Despăgubiri de 2 milioane de lei pentru refugiaţii din Basarabia şi Bucovina de Nord

La Prefectura Suceava au fost depuse 2.044 de notificări în baza Legii 290/2003 pentru acordarea de despăgubiri sau compensaţii pentru bunurile deposedate abuziv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prefectura Suceava a anunţat, în urma şedinţei Comisiei judeţene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate Privată asupra Terenurilor de ieri, că se vor acorda despăgubiri în valoare de 2 milioane de lei familiilor ale căror bunuri au rămas în Basarabia, nordul Bucovinei sau Ţinutul Herţa.

Comisia judeţeană pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 privind compensaţiile cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria şi a Legii nr. 290/2003, privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa,a analizat un număr de 32 de dosare depuse în baza legilor speciale.

În cadrul şedinţei au fost validate, în vederea reconstituirii dreptului de proprietate, 208 ha terenuri, din care 202 ha terenuri forestiere şi 6 ha terenuri agricole. Totodată, au fost adoptate 63 hotărâri, pentru un număr de 67 persoane fizice”, a precizat Monica Tătar, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Suceava.

Astfel, din cererile depuse în baza Legii nr. 290/2003, s-au aprobat rapoartele de evaluare întocmite de experţi, în cuantum total de 2.010.550,07 lei, pentru un număr de 13 dosare.

La Prefectura Suceava au fost depuse 2.044 de notificări în baza Legii 290/2003 pentru acordarea de despăgubiri sau compensaţii pentru bunurile deposedate abuziv, ca urmare a părăsirii forţate a Basarabiei, nordului Bucovinei sau Ţinutului Herţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările