Suceava: David Croitor expune la Suceava după zece ani

Suceava: David Croitor expune la Suceava după zece ani

Suceava: David Croitor expune la Suceava după zece ani

Zeci de suceveni şi artişti locali au călcat, astăzi la prânz, pragul Bibliotecii ”I.G. Sbierea”, pentru a admira cele 30 de tablouri expuse de pictorul David Croitor.

Galeria de artă a Bibliotecii ”I.G.Sbierea” a găzduit miercuri, la ora 13.00, vernisajul expoziţiei ”Nostalgii cotidiene”, semnată de artistul vizual David Croitor.

Zeci de suceveni au venit să admire ultimele 30 de creaţii ale unuia dintre cei mai prolifici pictori suceveni.

”Este o suită de peisaje, naturi moarte, portrete, tablouri de compoziţie care mărturisesc despre instantanee din viaţa oraşului, a satului, a oamenilor, cu mici detalii de nostalgie după vremurile tihnite de altădată”, descrie scriitoarea Angela Furtună universul pictural expus de David Croitor.

Expoziţia poate fi vizitată toată luna iunie, iar intrarea este liberă.

„Nostalgii cotidiene” este a doua expoziţie a pictorului la Suceava, după zece ani. Lucrările sale sunt expuse în mari galerii de artă şi colecţii particulare atât din ţară, cât şi din străinătate.

David Croitor s-a născut la 27 martie 1958, la Suceava şi a urmat Facultatea de Geologie din Bucureşti. A făcut studii libere de pictură cu Dimitrie Loghin, la Suceava, şi cu Aurel Aniţei, la Bucureşti.

În anul 2008 a luat Premiul pentru artă al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţara Dornelor, Premiul pentru artă plastică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei, şi Premiul al II-lea pentru Pictură la Salonul Anual al Artiştilor plastici Amatori-Suceava.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: