VIDEO „Botez“ cu pumni şi picioare aplicat unui hocheist de 9 ani, de la CSM Suceava. Antrenorul: „Aşa e obiceiul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătaia primită de la colegi în primul cantonament, ritualul iniţiatic practicat încă la unele sporturi, i-a provocat puternice traume emoţionale unui băiat de 9 ani, jucător la clubul de hochei CSM Suceava. Copilul a fost lovit de ceilalţi jucători cu pumnii şi picioarele în timpului unui turneu la Ploieşti. Scena a fost filmată de unul dintre colegi. „Aşa e obiceiul”, a fost reacţia antrenorului Constantin Curelar.

Valerian, un copil în vârstă de 9 ani, jucător la secţia de hochei a Clubului Sportiv Municipal Suceava, a trecut săptămâna trecută printr-o experienţă traumatizantă.

Băiatul a participat la un turneu de hochei pentru echipele de juniori Under 12 care a avut loc la Ploieşti. Joi, 6 februarie, în prima seară din cantonamentul de la Ploieşti, băiatul cu trei ani mai mic decât colegii din echipă a avut parte de „botez”, ritual iniţiatic practicat de obicei la sporturile de echipă, care constă într-o bătaie primită de la ceilalţi jucători.

Scena a fost filmată de unul dintre copii. La începutul înregistrării se poate auzi cum copiii strigă „botezul, botezul!”. Valerian este apoi lovit cu pumnii şi picioarele de o parte dintre copiii aflaţi în cameră.

Copiii se jignesc apoi reciproc, iar Valerian reuşeşte să îşi recupereze telefonul şi îşi sună părinţii pe care îi anunţă, plângând în hohote, că este bătut de colegi.

Părinţii lui Valerian au mers cu maşina la Ploieşti şi şi-au luat copilul acasă. Părinţii au dat vina pe antrenor şi pe părinţii care au însoţit echipa la Ploieşti că nu au intervenit pentru a împiedica bătaia.

„Antrenorul şi cinci părinţi ce au făcut acolo? L-am sunat şi i-am spus că băiatul ia bătaie, dar nu a făcut nimic. Mi-a spus că aşa e sportul ăsta. Am fost la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi la Poliţie. Merg peste tot până îi văd pedepsiţi pe cei vinovaţi. Nu vreau să păţească la fel şi alţi copii”, a declarat Elena Moldovan, bunica lui Valerian.

Antrenorul: „Aşa e obiceiul”

Antrenorul secţiei de hochei a CSM Suceava, Constantin Curelar, a spus că va face o şedinţă cu jucătorii echipei şi părinţii pentru a analiza dacă este cazul aplicării unor sancţiuni copiilor implicaţi în bătaia de la Ploieşti.

„Aşa e obiceiul la toate sporturile. Un nou venit în echipă trebuie să primească botezul. El este mai mic cu doi ani decât ceilalţi din echipă şi problemele de aici au plecat. El n-a suportat acest obicei. În fiecare cameră a fost câte un adult, dar nici nu putem să stăm cu ei non-stop. De 27 de ani de când antrenez nu am avut niciodată astfel de reclamaţii. Mai ales că nici acum n-au existat urme, zgârieturi, vânătăi. Voi face o şedinţă şi vom analiza posibilitatea aplicării unor sancţiuni în acest caz”, a spus antrenorul Constantin Curelar.

Antrenorul spune că le-ar fi interzis copiilor să mai aplice „botezul” colegilor nou-veniţi la echipă.

„Eu le-am interzis să mai practice botezul, dar ei nu se lasă, ei vor să ducă tradiţia mai departe”, a mai spus Constantin Curelar.

Alte ştiri din Suceava:

Ghiţă "Ursul Carpatin" Ignat, trimis în judecată. Luptătorul de MMA, acuzat că a furat 165.000 de dolari de pe cardurile unor australieni

Sucevenii ar putea rămâne fără încălzire centralizată. Datorii de 5,7 milioane, acumulate la noua centrală termică, după doar două luni de funcţionare

Senatoarea Vasilica Steliana Miron s-a înscris în PNL deşi săptămâna trecută spunea că nu va pleca din PPDD

Fostul şef al Poliţiei Suceava, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

A murit Mircea Grosaru, deputatul minorităţii italiene din România

Primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

FOTO VIDEO Zece persoane, înzăpezite pe un drum judeţean din Suceava, salvate cu şenilata de pompierii suceveni

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite