Directorul ziarului „Crai Nou”, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul hoţiilor de la Primăria Suceava

Directorul ziarului „Crai Nou”, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul hoţiilor de la Primăria Suceava

Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului Crai Nou, a fost condamnat la trei ani de închisoare după ce a luat şpagă un telefon mobil pentru a interveni la judecători şi preşedintele CJ. FOTO: clementmedia.ro

Dumitru Teodorescu, directorul cotidianului sucevean „Crai Nou”, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bistriţa la trei ani de închisoare în cazul dosarului privind jaful de la Primăria Suceava, în perioada 2000-2004. Teodorescu a luat şpagă un telefon mobil pentru a interveni la judecători şi preşedintele CJ. Fostul director economic al Primăriei, Neculai Bujor, şi afacerista Tamara Chiribucă au fost condamnaţi la 15 ani de închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii Tribunalului Bistriţa s-au pronunţat în dosarul vizând devalizarea bugetului Primăriei municipiului Suceava în perioada 2000-2004. Judecătorii au decis pedepse cu condamnarea la închisoare pentru toţi cei nouă inculpaţi.

Fostul director economic al Primăriei Suceava, Neculai Bujor, şi cumătra acestuia, afacerista Tamara Chiribucă, au primit cele mai mari pedepse, câte 15 ani de închisoare cu executare.

În acelaşi dosar a fost condamat la trei ani de închisoare şi Dumitru Teodorescu, directorul ziarului „Crai Nou”.

Neculai Bujor a fost găsit vinovat pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi luare de mită. Tamara Chiribucă a fost găsită vinovată pentru evaziune fiscală, înşelăciune, dare de mită, instigare la fals şi corupţie.

Constantin Bâta, fost director în cadrul Primăriei Suceava, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru fals intelectual şi complicitate la înşelăciune, iar Emilia Şveica, magazioneră, a primit opt ani de închisoare pentru complicitate la înşelăciune.

Ioana Ungureanu şi Violeta Spătariu, contabile la firmele Tamarei Chiribucă au fost condamnate la câte 10 ani de închisoare.

Dumitru Buta, fost şef al Gărzii Financiare Suceava, şi Eugen Ionesi, angajat al instituţiei, au fost găsiţi vinovaţi pentru luare de mită şi au primit câte trei ani de închisoare.

Prejudiciu de 6,45 milioane de lei

Potrivit rechizitoriului, directorul Neculai Bujor a primit mită de la Tamara Chiribucă peste 100.000 de lei pentru a înlesni încheierea contractelor de furnizare de produse şi servicii între firmele acesteia şi Primărie.

Din probele administrate în dosar a reieşit că în perioada 2001-2004, directorul Neculai Bujor a primit de la Chiribucă mai multe bunuri în valoare de aproape 22.600 de lei, servicii turistice de 58.800 de lei şi 30.000 de lei drept avans pentru cumpărarea unui autoturism marca Volskwagen Passat 1,9 TDI 4 motion în schimbul înlesnirii încheierii a 49 contracte de furnizare de produse şi servicii între firmele administrate de Chiribuca şi Primaria Suceava.

Prin raporturile comerciale angajate cu firmele administrate de Tamara Chiribuca, Primariei Suceava i-a fost adus un prejudiciu de 3,62 milioane de lei, reprezentând adaosuri comerciale şi sume necuvenite, plăţi nelegale şi valoarea lucrărilor de reparaţii achitate către SC Alexa PSC SRL, dar neexecutate.
La prejudiciu se adaugă şi suma de 2,83 milioane de lei, reprezentând facturi fiscale pentru care nu au existat contracte ori s-a depăsit valoarea contractată.

Un telefon, şpagă pentru intervenţii la judecători şi preşedintele CJ

Procurorii anticorupţie au stabilit că Tamara Chiribucă i-a dat 500 de lei comisarului Gărzii Financiare Gabriel Ionesi pentru a ocoli firmele sale de la controlul periodic, în acelaşi scop oferindu-i un telefon marca Samsung V 200, în valoare de 2.300 de lei, şefului său, Dumitru Buta.

Acelaşi tip de telefon a fost dat „cadou” directorului cotidianului „Crai Nou”, Dumitru Teodorescu, pentru a-i facilita o audienţă la Gavril Mîrza, pe atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi al organizaţiei judeţene a PSD, în încercarea de a-şi rezolva unele probleme litigioase.

În decembrie 2003, Tamara Chiribucă i-a solicitat sprijin lui Dumitru Teodorescu să intervină la Judecătoria Suceava pentru a i se soluţiona favorabil un dosar aflat pe rolul instanţei.

Alte ştiri din Suceava:

ÎPS Pimen, în pastorala de Crăciun: "Astăzi sunt oameni care socotesc păcatul ca un fapt normal"

Posibilă tentativă de fraudă în CJ Suceava. USL Suceava, majoritate pentru creşterea taxelor cu un consilier absent, trecut pe lista prezenţilor

Penibil! CSM Suceava nu are bani să-şi premieze campionii

FOTO VIDEO Comoara din Cajvana. O femeie a strâns un tezaur mai bogat şi mai valoros decât al unui muzeu etnografic

Masă cu 12 feluri de mâncare de post şi ceremonial de împărţire a oplatekului, tradiţie de sărbători a comunităţii polone

Crăciunul, izolat în Bucovina de noul şef al CJ Suceava

Şase bebeluşi, infestaţi cu un stafilococ auriu rezistent la antibiotice. Maternitatea Rădăuţi a fost închisă

Dosare penale pentru primar, medic, asistent social şi însoţitor, în cazul fetei de 19 ani şi 17 kilograme

Urmărit penal de DNA pentru afaceri necurate cu sediul Poliţiei, şeful PNL Câmpulung Moldovenesc a demisionat

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările