Suceava: Călăuză din Moldova, dată în urmărire în două ţări

Bărbatul le promitea oamenilor că-i duce la muncă în Germania, însă îi abandona în Ucraina sau Polonia şi îi lăsa fără nici un ban.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sergiu Susarencu, în vârstă de 35 de ani, de cetăţenie basarabean a fost încolţit de poliţiştii români zilele acestea şi a fost  arestat previzoriu în regim de urgenţă.

Acesta este dat în urmărire penală în ţara natală, deoarece a păcălit mai mulţi cetăţeni.

Bărbatul a luat de la P.J. suma de 2500 de euro pentru a-l duce la muncă în Germania, însă a fost abandonat în Polonia.

Alţi doi moldoveni au păţit acelaşi lucru, numai că Sergiu Susarencu a obţinut de la aceştia suma de 5200 de euro după care i-a abandonat în Ucraina. Suma totală a banilor colectaţi în acest fel se ridică la 27.700 de euro.

Pe lângă jobul de călăuză, moldoveanul se mai îndeletnicea şi cu alte afaceri.

"În perioada ianuarie – februarie 2005, persoana extrădabilă, în scopul profitului ilegal şi însuşirii ilegale a proprietăţii private prin abuz de încrederesub pretextul cumpărării unui apartament pentru R. C. în oraşul Chişinău, convingând-o să transfere bani către Republica Moldova, a primit de la victimă bani în sumă de 8.000 de Euro şi de la rudele acesteia suma de 12.000 de Euro. Astfel, Susarencu a primit bani în sumă totală de 20.000 de Euro şi a dispărut cu banii într-o direcţie necunoscută", a declarat Rodica Neagu Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava.

Acesta va sta în arest 20 de zile, respectiv de la 12.06.2010 până la 01.07.2010, inclusiv până la următorul termen de judecată care a fost fixat pentru data de 30 iunie 2010 pentru a da posibilitatea autorităţii solicitante de a formula cererea de extrădare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările