Suceava: Prima bază de tratament deschisă la mănăstire

Suceava: Prima bază de tratament deschisă la mănăstire

Baza de tratament a fost inaugurată în weekend

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a construit în premieră naţională lăcaşul la care vizitatorii beneficiază de alinare pentru suflet şi pentru trup.

Ştiri pe aceeaşi temă

În curtea Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului“ din Gheorghiţeni a fost inaugurată  Baza de odihnă şi tratament recuperator „Procopie şi Elisabeta“, prima din România. Proiectul a fost coordonat de Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Cu toate că mănăstirea este, ca aşezare, în subordinea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Teodosie a hotărât să ridice aşezământul în localitatea în care s-a născut.  Lucrările la lăcaşul de cult, dar şi de tratament, au fost demarate în anul 2000. „Eu eram cel mai mic dintre fraţi şi din această cauză am crescut mereu cu frica să nu rămân orfan. Pentru a-mi ţine părinţii mai mult aproape, am ridicat această mănăstire“, a explicat ÎPS Teodosie, cel mai mic dintre cei 17 fraţi.

Tratament gratuit pentru săraci
Complexul turistic oferă 80 de locuri de cazare şi 120 de locuri în restaurant. „De toate acestea săracii pot beneficia gratuit. Cei care îşi permit trebuie să plătească, iar aşa, prin autogestionare, putem să întreţinem acest loc, care pentru mine este proiectul de suflet“, a spus medicul Ionica Ciortan, directorul general al Bazei de Odihnă şi Tratament Recuperator „Procopie şi Elisabeta“. ÎPS Tedosie, ÎPS Pimen şi ÎPS Ioachim Băcăuanul au fost prezenţi sâmbătă la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului“ şi au sfinţit baza de tratament unică în ţară, care îmbină avantajele medicinei cu spiritualitatea.

Au fost prezenţi oameni de ştiinţă, academicieni din domeniul medical şi farmaceutic, care au vorbit despre utilitatea acestei baze, dar şi despre dotările de ultimă generaţie ale centrului. „Este vorba de aparatură de vârf care ajunge la 100.000 de euro donată de mine şi prieteni din domeniul medical“, a mai spus Ionica Ciortan.

40 de tipuri de proceduri
Sucevenii care au probleme reumatologie, afecţiuni metabolice, cardiace, neurologice sau au suferit leziuni în urma unor accidente se pot recupera aici unde există 40 de tipuri de proceduri. Cei care au asigurare medicală beneficiază de tratament gratuit, dacă au bilet de trimitere de la specialist, însă vor plăti cazarea care costă 100 de lei pentru o cameră single, 120 petru o cameră dublă şi 200 de lei pentru un apartament. Cei care nu au asigurare achită 120 de lei pentru o zi de cazare, trei mese şi trei proceduri de tratament.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările