Suceava: Bază de odihnă şi tratament la mănăstire (FOTO)

Suceava: Bază de odihnă şi tratament la mănăstire (FOTO)

Baza de Odihnă şi Tratament Recuperator a mănăstirii din Dorna Arini

Ieri, s-a inaugurat la Dorna Arini prima bază de tratament şi recuperare a trupului şi a sufletului din România. Aceasta este construită chiar în curtea Mănăstirii Acoperământul Maicii Domnului din satul Gheorghiţeni, de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, pe locul natal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începută din anul 2000, Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului a devenit o casă şi pentru zecile de maicii şi călugări care locuiesc aici.


Treptat, cu fiecare an a fost ridicat sub îndrumarea ÎPS Teodosie întreg complexul turistic care astăzi poate găzdui 80 de locuri de cazare.

ÎPS Teodosie a pângărit sângele Domnului


"De toate acestea săracii pot beneficia gratuit. Cei care îşi permit trebuie să plătească, iar aşa, prin autogestionare putem să întreţinem acest loc, care pentru mine este proiectul de suflet", ne-a spus dr. Ionica Ciortan, directorul general al Bazei de Odihnă şi Tratament Recuperator "Procopie şi Elisabeta".


ÎPS Tedosie, ÎPS Pimen şi ÎPS Ioachim Băcăuanul au fost prezenţi ieri la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului unde au sfinţit baza de tratament unică în ţară, care îmbină ştiinţa cu spiritualitatea.

Mănăstirile fac bani frumoşi din turismul religios adaptat cu evlavie la economia de piaţă


Citiţi mai multe în Adevărul de seară de mâine


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările