Start la drumeţii în munţii Bucovinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii şi turiştii din alte judeţe vin aici pentru a practica sporturi extreme şi pentru a se bucura de natură. Plaiurile moldovene oferă ţinuturi montane de excepţie, mănăstiri celebre, dar şi ore de echitaţie la hergheliile din Vatra Dornei, cu exemplare din rase nobile.

Rarăul a devenit simbolul turistic al Bucovinei prin splendoarea, dimensiunile şi condiţiile de cazare la o altitudine ridicată. Prin munţii din nordul ţării există mai multe trasee prestabilite pentru turiştii care vor să exploreze minunile naturii.


Munţii Călimani, un complex vulcanic din Carpaţii Româneşti, au Vârful Pietrosul, cu o altitudine de 2.102 metri. Pentru vizitarea piscurilor există cinci trasee de la Câmpulung Moldovenesc spre Rarău, patru de la Vatra Dornei la Giumalău şi patru de la Şaru Dornelor la Pietrosul Călimanilor.
„Îmi place să merg alături de colegi în drumeţii şi atunci când ne permite vremea urcăm vârfurile munţilor pentru a petrece noaptea în cort“, a declarat Ilinca Sofian, studentă.


Alpinism şi parapante


Staţiunea Vatra Dornei nu mai este doar un loc de vacanţă pentru vârstnici. Acum, pe lângă obişnuitele tratamente medicale, oferta turistică include şi sporturi de agrement, precum echitaţia şi plimbări cu ATV-ul pe trasee de munte prestabilite.


Pentru iubitorii de senzaţii tari există locuri special amenajate pentru jocuri de paintball, alpinism şi zboruri cu parapanta. Municipiul Vatra-Dornei se află la 106 kilometri distanţă de Suceava şi este o staţiune balneară cunoscută în toată lumea.


Aici se pot trata boli cardio-vasculare, dar nu numai. Vin să se relaxeze sau la tratamente chiar şi soldaţii care au participat la misiuni de menţinere a păcii în zonele de conflict din Afganistan şi Irak.


River rafting pe Bistriţa


„Eu merg în fiecare vară la tratament la Dorna pentru spate. Băile şi masajele sunt foarte benefice şi mai ai parte şi de un peisaj deosebit“,
a declarat Mariana Pintilei, şofer. În Vatra Dornei şi în satele din împrejurimi se găsesc pensiuni şi cazare la tot pasul, la preţuri care variază între 20 şi 180 de lei pe noapte. Închirerea unui ATV costă 50 de euro pentru o zi, iar cei care se încumetă trebuie să aibă permis de conducere categoria B.


Tiroliana este un sport extrem, practicat de cei care îşi doresc să petreacă momente de adrenalină căţărându-se pe frânghii. Mountain biking-ul este de asemenea un sport practicabil în staţiune, iar cei care nu se tem de apele învolburate pot face river rafting pe râul Bistriţa.

___________________

Echitaţie sau plimbări în caleaşcă
Iubitorii de echitaţie pot lua legătura cu persoanele care închiriază caleşti şi cai pentru călărie şi pot face plimbări pe drumurile forestiere. Proprietarii de cabaline închiriază animalele pentru plimbări pe trasee scurte. „Caii pe care îi deţin sunt atât pentru prezentare, cât şi pentru călărie. Turiştii care doresc să-i închirieze se pot plimba pe trasee stabilite de noi“, a spus Constantin Lăzărean, proprietarul a 14 cai, din Vatra Dornei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite