Stareţul care are în grijă peste 100 de copii, în stare gravă din cauza COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: stirisuceava.net
FOTO: stirisuceava.net

Stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, preotul Iustin Dragomir, se află internat în stare gravă la Spitalul Militar din Bucureşti. Arhimandritul s-a infectat cu Sars-CoV-2 şi are afecţiuni pe care noul coronavirus le-a agravat.

UPDATE: Alexandru Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a transmis că stareţul Iustin Dragomir are o formă medie spre severă de COVID-19. Vestea bună este că arhimandritul răspunde la tratament. 

Informaţia iniţială

”Iubiţi credincioşi, preacuviosul nostru părinte stareţ, arhimandritul Iustin Dragomir se află internat în stare critică la un spital din Bucureşti, fiind confirmat pozitiv cu virusul COVID-19. 

Să ne rugăm Bunului Dumnezeu şi Măicuţei Domnului să treacă peste această cumplită încercare şi să îl revedem sănătos în mijlocul nostru”, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a Mănăstirii Bogdana, din Rădăuţi. 

Surse neoficiale suţin că stareţul Iustin Dragomir a fost internat în Spitalul Miliar din Bucureşti. 

Arhimandritul are afecţiuni preexistente - respectiv diabet şi a afecţiune cardiacă. 

Părintele a fost dus cu o ambulanţă în Capitală, după ce a fost confirmat pozitiv la testul pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. 

Monahul Iustin Dragomir este îndrăgit de comunitatea ortodoxă din Bucovina şi pentru că de-a lungul timpului a dezvoltat şi s-a implicat în proiecte sociale, între care administrarea Aţezământului „Sfântul Ierarh Leontie”, unde sunt cazaţi peste 100 de copii care provin din familii dezorganizate sau orfani.

Pe de altă parte, şi primarul oraşului Cajvana s-a infectat cu noul coronavirus. Alesul local primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Suceava. 

Vă invităm să citiţi şi:

Român jefuit, răpit şi torturat de Îngerul Dulce. Totul a început cu un flirt pe o reţea de întâlniri amoroase

Creşterea salariilor funcţionarilor publici a fost respinsă de Curtea Constituţională

Bilanţ COVID. Număr-record pe pacienţi la ATI: peste 1.200 de persoane, internate în stare gravă. Aproape 10.000 de noi cazuri de infectare

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite