Spitalul Judeţean Suceava nu a raportat persoanele ucise de COVID 19. Câte decese s-au înregistrat într-o săptămână. Statistica naţională, dată peste cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/biserica baptistă Betel Ipoteşti
FOTO: Facebook/biserica baptistă Betel Ipoteşti

Noua şefă a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Manuela Trifan, susţine că Spitalul Judeţean Suceava nu a transmis lista actualizată a persoanelor care au murit în ultima săptămână, după infectarea cu COVID 19. Noul manager al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Florin Filip, a declarat pentru „Adevărul” că va clarifica situaţia în cursul zilei de luni, 30 martie.

Contactat telefonic de reporterul „Adevărul”, dr. Florin Filip, noul manager al Spitalulului Judeţean Suceava, susţine că-n ultima săptămână, în unitatea medicală s-au înregistrat 20 de decese cauzate de COVID 19.

Pe de altă parte, noua directoare a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ieşeasca Manuela Trifan, susţine că spitalul nu a transmis lista actualizată a deceselor înregistrate la SJU, începând cu data de 25 martie.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât de la debutul pandemiei până în prezent, Grupul de Comunicare Strategică a arătat că doar 10 suceveni au decedat din cauza noului coronavirus.

Un caz care ridică mai semne de întrebare este cel al pastorului din Ipoteşti, Viorel Candreanu, care şi-a făcut testul pentru COVID 19 pe 24 martie, a decedat pe 26, fiind înmormântat în aceeaşi zi doar în prezenţa soţiei şi a copiilor.

Mai mulţi pastori din ţară au arătat că Viorel Candreanu a murit în urma unei infecţii cu COVID 19. Problema este că decesul lui Candreanu nu a fost raportat de Grupul de Comunicare Strategică.

Până duminică, 29 martie, în România s-au înregistrat 43 de decese cauzate de COVID 19. Între cei decedaţi sunt şi 10 suceveni, între care 7 au decedat la SJU şi alţi trei la spitalele din ţară.

23 martie 2020

  • O femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 in Spitalul judeţean Suceava, cu afecţiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic ( nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv).
  • un bărbat, de 71 ani, din Suceava, confirmat pozitiv pe data de 23.03.2020, internat la Spitalul Judeţean Suceava din 21.03.2020. Persoana a fost internată anterior în secţia de cardiologie unde este posibil contact cu pacienta transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

24 martie 2020

  • Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020
  • Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020

25 martie 2020

  • Este vorba despre un bărbat de 52 ani internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Suceava care a fost confirmat pozitiv la COVID 19 in data de 23 martie 2020 şi care a decedat în această după amiază. Bărbatul suferea de obezitate.
  • Femeie, 70 ani, din judetul Suceava, internata in SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.
  • Femeie, 70 ani, din judetul Suceava, internata în SJU Suceava, confirmată pe data de 25.03.2020.


 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite