Spitalul din România în care medicii protestează pentru că se fac investiţii. Directorul, acuzat că le cere explicaţii dacă întârzie la serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul şef al Compartimentului Geriatrie din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Nicoleta Boldeanu, zece dintre pacienţii săi şi medicul şef al secţiei Chirurgie plastică, dr. Anatol Burlacioc, au protestat joi, 28 noiembrie, pe holurile unităţii medicale.

Medicul şef al Compartimentului de Geriatrie din cadrul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, dr.Nicoleta Boldeanu, a protestat joi, 28 noiembrie, pe holul principal al unităţii medicale, faţă de politica administrativă şi medicală implementată de echipa managerială. Doctoriţa era însoţită de 10 pacienţi. La un moment dat, protestatarirlor li s-a alăturat şi medicul şef al secţiei Chirurgie plastică, dr. Anatol Burlacioc

Nicoleta Boldeanu l-a acuzat pe managerul spitalului, Vasile Rîmbu, că se comportă „ca un dictator” în relaţia cu angajaţii. Doctoriţa este nemulţumită că trebuie să plătească un abonament lunar de 100 de lei ca să-şi parcheze maşina în curtea spitalului şi că i se cer explicaţii dacă întârzie la serviciu chiar şi zece minute.

„Ne ameninţă încontinuu că nu facem bani, dar medicina este o profesie liberală, nu economică (...). Plătesc un milion pe lună la barieră (...). Mă jigneşte. (...) Toată generaţia mea a fost aruncată afară din spital. (...). Mi s-a reproşat că de ce internez, deşi este unica secţie de Geriatrie din judeţ şi bolnavii nu au unde să meargă în altă parte. (...) Ne stresează, ne ia personalul deja pregătit şi îl mută în alte secţii. (...). De 20 de ani construieşte permanent şi ne stresează bolnavii. Practică nepotismul la maximum, tot Ipoteştiul e angajat la spital. Încontinuu sunt controale, tot au impresia că furăm ceva, suntem umiliţi. Mi-a spus <javră ordinară pentru că am parcat maşina în locul lui>.. Am venit la spital pentru că murea fratele la Reanimare (...) Ne consideră sclavi lor, nu mai suntem o profesie liberală. dacă întârzii 10 minute, eşti chemat, ţi se cer explicaţii, eşti umilit, suntem permanent hingheriţi de Rîmbu şi de Macovei, suntem sclavii lui”, a spus medicul Boldeanu. Mircea Macovei este director medical al spitalului.

Ea a mai spus că managerul Vasile Rîmbu şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au transformat spitalul într-o afacere de familie.

Dr. Burlacioc a spus că în spital nu sunt suficiente materiale, arătând că de câteva luni lipseşte Betadina din sălile de operaţie. "Betadina cu care spălăm plăgile. Bine că este fântâna arteziană", a spus medicul. 

Imagine indisponibilă

FOTO: Oana Şlemco 

Contactat telefonic, directorul medical Mircea Macovei a explicat că în spital se fac monitorizări permanente privind managementul fiecărei secţii pentru a optimiza serviciile medicale oferite, având în vedere că politica spitalului pune pacientul pe primul loc.

„Bineînţeles că nu toti medicii pot fi buni manageri, aspect care a dus la nemulţumirile manifestate de cei doi medici. Dar, şi acestia trebuie să înţeleagă ca şi dumnealor sunt în slujba pacientului. Politica de dezvoltare a spitaluilui va continua, scopul fiind alinierea secţiilor la cel mai înalt standard de calitate. Doamna doctor trebuie sa respecte regulamentul de ordine interioara pe care l-a luat la cunoştintă. Toţi respectăm regulamentul, şi eu şi colegii mei”, a spus doctorul Macovei.

Şi managerul Vasile Rîmbu le-a transmis celor doi medici protestatari că ei trebuie să stea în slujba pacientului şi nu invers. „Nu ne intimidează astfel de acţiuni. Vom continua să luăm acele măsuri pe care le considerăm necesare pentru creşterea performanţei actului medical şi pentru siguranţa pacientului. În centrul politicii noastre este pacientul”, a spus Rîmbu.

În ultimii 10 ani, în Spitalului Judeţean Suceava s-au investit 70 de milioane de euro. Au fost modernizate toate secţiile, iar dezvoltarea continuă. Echipa managerială mai construieşte acum noi săli de operaţie. În luna septembrie, a fost dat în folosinţă noul ambulatoriu integrat, o policlinică cu trei etaje.

În paralel, managerul Vasiel Rîmbu a îngrădit accesul în spital în afara programului de vizitare pentru vizitatori. Pe fiecare secţie se intră şi se iese pe bază de cartelă. Tot pe bază de cartele au acces în spital şi medicii. Dacă angajaţii întârzie la serviciu, managerul ştie şi aplică regulamentul de ordine interioară. Unitatea are o politică anti-şpagă, sunt prevăzute sancţiuni drastice pentru personalul medical sau administrativ care percepe sau ia mită.    

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite