Solistul George Finiş, răpus de COVID-19, a fost condus pe ultimul drum cu fanfară

Solistul
George Finiş, răpus de COVID-19, a fost condus pe ultimul drum cu
fanfară

George Finiş a fost condus pe ultimul drmul de zeci de persoane FOTO: monitorulsv.ro

Interpretul de muzică populară George Finiş, care a murit după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2, a fost condus pe ultimul drum marţi, 20 aprilie, de rude, prieteni, colegi de serviciu, oameni care i-au apreciat muzica.

Ştiri pe aceeaşi temă

Îndrăgitul interpret de muzică populară George Finiş a fost înmormântat marţi, 20 aprilie, în Cimitirul Pacea Nou, din municipiul Suceava. Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor format din patru preoţi.

Dincolo de rude, au venit să îşi rămas bun de la artist prietenii, colegii de muncă şi suceveni care i-au apreciat muzica.

O parte dintre colegii solistului au venit la cimitir îmbrăcaţi în costume tradiţionale. Unii dintre ei au cărat sicriul la groapă.

Cortegiul a fost însoţit de muzică funerară, de o fanfară formată din câţiva instrumentişti ai Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava şi ai Şcolii Populare de Artă Suceava, oameni care i-au fost mereu aproape regretatului interpret George Finiş.


FOTO: monitorulsv.ro

Solistul bucovinean George Finiş s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de sâmbătă, 17 aprilie, după o lungă luptă cu nemilosul SARS-CoV-2. Interpretul de muzică populară a fost diagnosticat cu COVID-19, la mijlocul lunii martie. Timp de şapte zile a stat acasă şi a urmat tratamentul prescris de medicul de familie. Când a văzut că starea sa de sănătate de agravează, pe 25 martie s-a prezentat la Spitalul Suceava, unde a fost internat în secţia de Boli Infecţioase. Nu a răspuns la tratament, iar plămânii săi erau din ce în ce mai afectaţi. 

Pe 2 aprilie a fost transferat în secţia de Terapie Intensivă, unde a acceptat să stea de vorbă cu un jurnalist din presa locală. În timpul interviului, George Finiş a spus că s-a infectat la serviciu pentru că unii dintre colegii săi de muncă nu au respectat regulile de prevenire a bolii. Era însă optimist şi spera că va depăşi greul episod din viaţa sa.

 


FOTO: monitorulsv.ro

George Finiş era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” al Consiliului Judeţean Suceava. În perioada în care s-a îmbolnăvit solistul, era focar se COVID-19 la Ansamblu, fiind infectate 14 persoane.

Trei dintre bolnavi au avut nevoie de spitalizare, însă doar George Finiş a făcut o formă gravă a bolii. 

Mai puteţi citi şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările