Se repetă dezastrul de la Suceava. Câte cadre medicale infectate cu COVID-19 sunt confirmate la spitalele din Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

În cursul serii de vineri, 3 martie, au sosit primele rezultate ale testelor COVID-19 efectuate la spitalele municipale din localităţile sucevene Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni. Zeci de medici, asistente şi infirmiere prezintă infecţii cu noul coronavirus. Alte câteva zeci au simptome şi aşteaptă rezultatele testului.

Primele rezultate ale testelor COVID-19 efectuate la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc arată că 28 de cadre medicale sunt infectate. Alţi 53 de angajaţi sunt sănătoşi. În lucru mai sunt încă 219 probe.

Din informaţiile neoficiale, câteva zeci de persoane dintre cele care nu şi-au primit rezultatele au simptome de COVID-19.

Cadrele medicale care au rezultat pozitiv sunt obligate să rămână acasă, în autoizolare şi, in funcţie de evoluţia bolii, vor primi tratament, fie la domiciliu, fie într-o unitate spitalicească.

Având în vedere numărul celor infectaţi, autorităţile iau în discuţie varianta închiderii spitalului de la Câmpulung Moldovenesc pentru efectuarea unei dezinfecţii. Decizia finală se va lua în funcţie de rezultatele celor 219 de teste care sunt în lucru.

Pe de altă parte, Rezultatele parţiale ale testelor efectuate pe angajaţii Spitalului municipal Fălticeni au arătat faptul că 17 angajaţi sunt infectaţi cu coronavirus, dintre care 5 sunt medici.

Zilele următoare trebuie să sosească rezultatele pentru celelalte teste efectuate şi atunci ar putea să mai apară şi alte cazuri de cadre medicale infectate.

Persoanele infectate se află în autoizolare la domicliu şi, în funcţie de forma de manifestare, li se va stabili modalitatea de tratament. Începând de astăzi se va face în fiecare caz în parte o anchetă epidemiologică pentru a se stabili contacţii.

Infectarea medicilor de la spitalele municipale este un semnal de alarmă pentru tot judeţul Suceava, pentru că unităţile medicale teritoriale preiau şi pacienţii din zona metropolitană Suceava în contextul în care Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” tratează doar pacienţii cu COVID-19. Bolnavii cu alte patologii sunt trimişi la Fălticeni şi Rădăuţi. Deocamdată, n-au fost raportate oficial cazuri de îmbolnăvire la Spitalul Rădăuţi.

Cea mai recentă statistică arată că peste 250 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectate. Spitalul are 1.300 de angajaţi. 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite