Senatorul Ilie Niţă a trecut de la ALDE la PSD: „Nu sunt singurul dintre colegi care a decis acest lucru“

Senatorul Ilie Niţă a trecut de la ALDE la PSD: „Nu sunt singurul dintre colegi care a decis acest lucru“

Senatorul Ilie Niţă. FOTO: Oana Şlemco

Senatorul Ilie Niţă a anunţat că a părăsit ALDE şi a semnat o adeziune la PSD. În anul 2018, parlamentarul a fost trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA pentru mai multe infracţiuni.

Senatorul sucevean Ilie Niţă a anunţat, miercuri, că a părăsit ALDE şi s-a înscris în PSD. „Având în vedere hotărârile care au fost luate în partidul ALDE şi ţinând cont că de-a lungul acestei guvernări noi am avut o colaborare foarte bună cu PSD şi s-au făcut lucruri bune pentru români în această perioadă consider că aceste lucruri trebuie continuate şi numai în modul acesta, sprijinind PSD-ul, putem continua. Şi-avem nevoie de stabilitate în ţară, avem nevoie de linişte şi de o guvernare raţională. Nu sunt singurul dintre colegii de la ALDE care a decis acest lucru în cunoştinţă de cauză. Sunt trecut la partidul PSD”, a declarat Ilie Niţă.

Tot miercuri, preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că Biroul Permanent Judeţean al partidului se va reuni joi după-amiază pentru a aproba înscrierea lui Ilie Niţă în formaţiunea social-democrată.

Marţi, 27 august, la o zi după ieşirea ALDE de la guvernare, Ilie Niţă susţinea că nu are de gând să lase ALDE pentru PSD. El a declarat pentru site-ul newsbucovina.ro că decizia ALDE de a ieşi de la guvernare a fost luată pentru binele ţării. „Când se ia o hotărâre noi trebuie să fim de acord, pentru că este spre binele nostru, al românilor, al poporului şi al întregii ţări”, a declarat senatorul. 

De-a lungul timpului, Ilie Niţă a mai fost la PD, PRM şi PNL.

În ultimii ani, parlamentarul s-a ferit de jurnalişti în Suceava, cu atât mai mult cu cât în 2017 a fost pus sub acuzare de procurorii DNA într-un dosar foarte complex.

În 2018, senatorul Niţă a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru instigare la abuz în serviciu, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, două infracţiuni de evaziune fiscală, patru infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şapte infracţiuni de fals în declaraţii, fapte săvârşite în perioada în care era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi apoi senator. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2009 - 2017, Ilie Niţă, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi ulterior senator în Parlamentul României, a exercitat în fapt atribuţiile de control şi administrare a unei societăţi comerciale (SC Nil Construct SRL – n.r.), deşi, potrivit statutului societăţii, administrator era o altă persoană. El a acţionat în aceeaşi manieră şi după intrarea societăţii în procedură de insolvenţă din dispoziţia judecătorului sindic, deşi prerogativele acestei funcţii au fost preluate de inculpatul Florin Ivanovici, în calitate de lichidator judiciar.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: