Secretarul de stat Ionel Oprea: O parte din cadrele medicale de la Spitalul Suceava refuzau să poarte echipamente de protecţie. Există echipamente suficiente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul de stat Ionel Oprea spune că există suficiente echipamente de protecţie. FOTO MApN
Secretarul de stat Ionel Oprea spune că există suficiente echipamente de protecţie. FOTO MApN

Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat, vineri, că o parte din personal a refuzat să poarte echipamentele de protecţie, de aceea s-a ajuns la un număr atât de mare de infectări.

„În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicaţiile pentru care aici sunt atât de mulţi medici şi asistenţi infectaţi cu COVID-19. Dar acest comportament se va schimba şi oamenii au înţeles că trebuie să poarte echipamentele de protecţie”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea, pentru Monitorul de Suceava.

Potrivit acestuia, există echipamente suficiente, resursa umană fiind o problemă care trebuie rezovată cât mai curând, astfel încât unitatea sanitară să fie operaţională la capacitate maximă într-o săptămână.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, un număr de 474 de cadre medicale sunt infectate cu COVID - 19, 318 dintre acestea fiind din Suceava. 

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea au mers, joi, la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat.

Ionel Oprea va rămâne la Spitalul Judeţean pentru gestionarea situaţiei şi coordonează echipa militară de conducere, formată din colonelul medic Daniel Derioiu şi directorul medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite