Scandal uriaş în PSD Suceava din cauza fiului lui Piedone. Primarii boicotează campania pentru parlamentare

Scandal
uriaş în PSD Suceava din cauza fiului lui Piedone. Primarii boicotează campania pentru parlamentare

Marcel Ciolacu, preşedinte PSD FOTO: Adevărul

Social-democraţii suceveni sunt nemulţumiţi deoarece colegii lor de la Centru „le-au plantat” un candidat din Bucureşti pe un loc eligibil la Camera Deputaţilor. Este vorba despre Vlad Popescu, fiul primarului Cristian Popescu Piedone.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, vicepreşedinte al PSD Suceava, primul care şi-a exprimat nemulţumirea în spaţiul public, a declarat că PSD a încălcat statutul pentru că nu a consultat organizaţia judeţeană a partidului când a stabilit listele pentru alegerile parlamentare.

„Nu am cum să susţin listele pentru alegerile parlamentare. Eu nu cred în această listă. Pe această listă se regăsesc oameni care au pierdut alegerile sau care nu au nicio legătură cu Suceava”, a precizat Coman. 

Edilul, care a câştigat alegerile locale cu peste 70 la sută din voturile electoratului, este atât de revoltat încât a anunţat că nu va face campanie electorală pentru PSD la alegerile din 6 decembrie. În schimb, va consulta listele celorlalte partide din Suceava şi va susţine o persoană care va sprijini dezvoltarea Fălticeniului. 

Cătălin Coman nu este singurul nemulţumit din partid. Alţi 30 de primari pesedişti din Suceava îi susţin protestul. 

„Pe parcursul ultimelor trei zile, am discutat cu cel puţin 30 de primari din judeţul Suceava şi toţi sunt extrem de nemulţumiţi. Noi am dus bătăliile grele. Suntem ignoraţi şi umiliţi. Colegii mei sunt alături de mine. Ca să nu mai spun că foarte mulţi membri de partid, cu funcţie, fără funcţie au spus că nu vor face campanie electorală pentru PSD la aceste alegeri şi ne vom reorienta fiecare. Nici eu nu voi face campanie pentru PSD”, a spus primarul Coman, care este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene Suceava a PSD. El a câştigat alegerile locale cu un scor de peste 70 la sută.  

Cătălin Coman crede că PSD Suceava riscă să obţină cel mai mic scor din istorie la alegerile parlamentare.

„Este o bătaie de joc la adresa tuturor membrilor PSD din Suceava. Nu am fost consultaţi, candidaţii nu au fost supuşi votului politic. Statutul partidului a fost încălcat”, a declarat Cătălin Coman.

PSD Suceava a depus deja listele de candidaţi la Biroul Electoral Judeţean. La Camera Deputaţilor, lista este deschisă de actualul deputat Eugen Bejinariu, acesta fiind urmat de fostul prefect Mirela Elena Adomnicăi, Popescu Vlad şi liderul tinerilor social-democraţi, George Şoldan. Vlad Popescu este fiul lui Cristian Popescu Piedone. 

Întrebat dacă are o problemă cu Vlad Piedone, primarul de la Fălticeni a spus că nici nu îl cunoaşte. Îl deranjează că organizaţia PSD Suceava a fost ignorată. 

Filiala PSD din Suceava este condusă de senatorul Ioan Stan, în calitate de preşedinte. Acesta s-a infectat cu SARS-COV-2, a făcut o formă gravă a bolii şi este internat în spital de o lună. Din acest motiv, de întocmirea listelor s-a ocupat parlamentarul sucevean Eugen Bejenariu.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Surse. PNL nu mai vrea să facă alianţă cu USR la Timişoara şi se îndreaptă spre PSD. Liberalii s-au răzgândit peste noapte

Surse. Şerban Nicolae şi deputatul AKM şi-au dat demisia din PSD şi devin ecologişti

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările