Scandalul cu bilete de avion în care a fost implicat Valentin Popa, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei

Scandalul cu bilete de avion în care a fost implicat Valentin Popa, propunerea PSD pentru Ministerul Educaţiei

Rectorul Valentin Popa. FOTO www.newsbucovina.ro

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa, este propunerea pentru funcţia de ministru al Educaţiei în Guvernul Dăncilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valentin Popa este rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV). Acesta se afla în fruntea singurei instituţii de învăţământ superior din Suceava de la începutul anului 2012, după ce înainte a fost şeful catedrei de Calculatoare şi Automatizări din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a univeristăţii sucevene.

În vara anului trecut, Valentin Popa a fost în mijlocul unui scandal după ce s-a descoperit faptul că Universitatea „Ştefan cel Mare” a realizat în mai puţin de un an de zile 23 de achiziţii în valoare totală de 70.000 de lei de la agenţia de turism West Travel SRL Suceava. Aceste achiziţii au constat în cumpărarea de bilete de avion pentru curse interne şi externe.

Contractele dintre USV şi firma West Travel SRL s-au derulat în perioada în care Nicoleta Popa, soţia rectorului Valentin Popa, a fost casieră la agenţia de turism din Suceava. Conform declaraţiilor de avere ale lui Valentin Popa, a reieşit că nevasta lui a fost angajată la SC West Travel SRL Suceava între 2016 şi 2017.

Agenţia West Traverl SRL Suceava se află în proprietatea Oanei Coşman, a lui Cristian Coşman şi a Aureliei Maerean. Conform unor surse, între familiile Popa şi Coşman ar exista relaţii de rudenie.

Rectorul Valentin Popa s-a apărat la momentul respectiv, spunând că nu se află în conflict de interese în acest caz, explicând că nu a obţinut niciun beneficiu în urma acestor contracte semnate între Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava şi firma West Travel SRL.

 

Alte ştiri pe această temă:

UPDATE PSD stabileşte componenţa Guvernului Dăncilă. Surse: 11 miniştri noi. Vor fi patru vicepremieri. Cum arată noul Guvern. Schimbări şi la ALDE

Surse: Miniştrii-surpriză din Guvernul Dăncilă. PSD merge şi pe mâna unui tehnocrat

Marius Dunca şi-a dat demisia din funcţia de minstru al Sportului. Cine l-ar putea înlocui

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările