Scandal între Primăria, Consiliul Judeţean şi Poliţia din Suceava din cauza piraţilor de pe maxi – taxi

Scandal între Primăria,
Consiliul Judeţean şi Poliţia din Suceava din cauza piraţilor de pe maxi –
taxi

Scandal între Primăria, Consiliul Judeţean şi Poliţia din Suceava. FOTO www.radioimpactfm.ro

Vehiculele de tip maxi – taxi nu mai au voie să transporte călători pe raza municipiului Suceava, în baza unei hotărâri de Consiliu Local. Totuşi, firmele de maxi – taxi au obţinut de la CJ Suceava o autorizaţie de transport pentru judeţ, însă nu efectuează cursele conform autorizaţiei primite şi continuă să efectueze ilegal curse pe raza oraşului, producând o pagubă firmei de transport local, înfiinţată de Primărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Suceava susţine că Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava şi Consiliul Judeţean (CJ) Suceava ar susţine pirateria cu maxi – taxi. Legislaţia adoptată de CJ Suceava ar permite practicarea pirateriei în transportul cu călători pe raza municipiului Suceava.

La data de 1 iunie 2017, printr-o hotărâre de Consiliu Local, Primăria Suceava a oferit societăţii de Transport Public Local (TPL) dreptul exclusiv de a presta serviciul de transport public local pe raza municipiului Suceava. Proprietarii de maxi – taxi s-au folosit de autorizaţii oferite de CJ Suceava şi au continuat să efectueze curse pe raza oraşului, deşi aveau voie să efectueze curse judeţene.

„Acestea se foloseau de pretextul unor rute judeţene. Majoritatea acestor maxi – taxi circulă doar între extremităţile municipiului Suceava. Doar 1 – 2 maxi-taxi de pe fiecare traseu au plăcuţa scrisă cu caractere negre şi merg în localităţile limitrofe, în timp ce altele, cu aceeaşi plăcuţă, imprimată cu caractere roşii, circulă doar în interiorul municipiului Suceava”, au precizat reprezentaţii Primăriei Suceava.

Autorităţile locale au luat legătura cu cele judeţene şi le-au explicat situaţia, însă răspunsul primit a fost acela că se vor face verificări, fără a fi luată vreo măsură în acest sens.

Mai multe firme de maxi – taxi au fost amendate în ultima perioadă, dar în continuare continuă să efectueze astfel de curse ilegale.

„Se confirmă existenţa transportatorilorilegali, dar nu s-au aplicat sancţiuni deoarece operatorii în cauză speculează o lacună în legislaţie, fiind iniţiate demersuri de modificare a actului normativ”, a transmis Poliţia municipiului Suceava.

Alte ştiri pe această temă:

Pagube imense lăsate de camioanele cu lemne care circulă prin sate: „Am rămas şi bătuţi, şi cu banii luaţi”

Transportatorii de mărfuri din Republica Moldova nu vor mai achita taxe pentru a tranzita Ucraina

Acord încheiat de un transportator cu o companie de asigurări pentru reducerea tarifelor RCA

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările