Salarii tăiate pentru ca şcolile să se încadreze în bugete. Câţi profesori din Suceava au făcut voluntariat fără să ştie

Salarii tăiate pentru ca şcolile să se încadreze în bugete. Câţi profesori din Suceava au făcut voluntariat fără să ştie

FOTO: ziardebacau.ro

Peste 100 de profesori din judeţul Suceava, remuneraţi la plata cu ora, au făcut, fără să ştie, voluntariat la catedră în luna decembrie 2019. Dascălii au aflat lucrul acesta în ianuarie 2020, după ce au primit fluturaşii de salariu. Profesorii au constatat că n-au fost pontaţi pentru toate orele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, Giani Leonte, a anunţat că peste 100 de profesori din judeţ, remuneraţi la plata cu ora, au primit doar o parte din banii pentru munca prestată în luna decembrie. Dascălii au aflat că au făcut voluntariat la catedră abia în luna ianuarie a acestui an, după ce şi-au primit fluturaşii de salariu pentru luna anterioară.

„Am fost sesizat de liderii de sindicat din mai multe unităţi şcolare cum că foarte mulţi colegi de-ai noştri care au ore efectuate în regim de plată cu ora nu şi-au primit toţi banii pentru decembrie. Sumele nu se regăsesc în fluturaşii de salariu. Colegii n-au fost remuneraţi după munca prestată pentru că unităţile de învăţământ nu s-au încadrat în buget”, a declarat liderul de sindicat Giani Leonte. 

El a precizat că dacă situaţia nu se va remedia în cel mai scurt timp cu putinţă, atunci profesorii vor fi nevoiţi să-şi caute dreptatea în instanţă.

Contactat telefonic, şeful Inspectoratului Şcolar Suceava, Grigore Bocanci, susţine că nu sunt probleme cu salariile dascălilor şi că sumele au intrat la timp pe carduri. 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: