Românii şi animalele lovite de maşini: „Am văzut zeci de şoferi care trec impasibili pe lângă pisici sau câini grav răniţi“

Românii şi animalele lovite de maşini: „Am văzut zeci de şoferi care trec impasibili pe lângă pisici sau câini grav răniţi“

Ştefan Mandachi. FOTO: Facebook/:tefan Mandachi

Antreprenorul Ştefan Mandachi a fost profund impresionat de suferinţa ursului care a fost lăsat să agonizeze timp de 17 ore pe o şosea din Harghita, după ce a fost lovit de o maşină. Suceveanul reclamă un comportament similar al şoferilor în cazul câinilor maidanezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefan Mandachi a scris pe contul său de Facebook că n-a auzit ca vreun politician din România să propună o lege eficientă pentru protecţia animalelor. “Ce dureri o fi suferit animalul ăsta în 17 ore, cu toate oasele fracturate, timp în care se aştepta un aviz absurd de la minister? Durerea se înzeceşte când sunt rupturi interne şi sângele fierbe în creier.

 În România, mentalitatea e că animalele stau bine doar în lanţ. N-am văzut niciun lider politic să propună vreo lege sau să se certe pentru protecţia reală a animalelor (în afară de Vadim în anii 2000, când venea cu câini în studio la OTV). Am văzut de zeci de ori şoferi care au trecut fără niciun stres pe lângă câini şi pisici lovite grav, care se zbăteau în sânge şi agonizau late pe şosele. Nicio fărâmă de umanitate”, a scris Mandachi.

El susţine că a văzut cum un şofer care a lovit un câine a coborât din maşină doar ca să se asigure că nu şi-a îndoit aripa.  "Nu demult, un sălbatic cu o dacie din faţa mea a dizlocat şoldul unui câine. S-a dat jos să vadă dacă şi-a îndoit aripa apoi a plecat liniştit în timp ce câinele se zbătea şi schelălăia de durere. România e ţara unde se vând câini pufoşi la Pet Shop iar adăposturile şi străzile sunt pline de căţei fără un gram de apă sau mâncare, care dârdâie de ger şi la care nu se uită nimeni pentru că nu-s imperiali de firmă sau viţă nobilă. Ar trebui o reglementare prin care orice proprietar de canisă cu pedigree să fie obligat să îngrijească/doneze/adopte un câine al străzii (ca fondurile de pensii sau pentru persoane cu handicap/defavorizate)”, opinează Ştefan Mandachi.

Antreprenorul a spus că este dispus să ofere cursuri gratuite de bussiness celor care găsesc case pentru cinci câini comunitari.

“Mulţi cetăţeni m-au rugat să ofer consultanţă pe bussiness sau să organizez cursuri în care să explic reţeta succesului meu. N-am avut timp, dar acum am găsit soluţia. Este GRATIS: dacă cineva e interesat, sunt disponibil să acord şedinţe individuale private de ”afacereză” celui (celor) care face dovada că a găsit stăpân(i) la cinci câini maidanezi (pui sau maturi, de pe stradă sau din adăposturi). Mai clar: incepând de AZI donezi cinci câini de pe stradă, le găseşti stăpân. Adăposturile şi străzile sunt bucşite. Dacă vă temeţi că nu găsiţi, vă dau eu contacte. Deci, vă aştept la birou”, a conchis Mandachi.

Antreprenorul deţine un lanţ de restaurante de tip fast-food şi un complex hotelier în Suceava. El este iniţiatorul campaniei „România vrea autostrăzi”. Ca să atragă atenţia asupra faptului că ţara noastră nu are infrastructură rutieră modernă, Ştefan Mandachi a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, în mod simbolic, pe un câmp din Suceava.

 

 

 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: