Român din Germania, la volanul unei maşini cu număr obscen. Ce sancţiuni a primit de la Poliţia Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: stirisuceava.net
FOTO: stirisuceava.net

Şoferul din Suceava conducea un Mercedes înmatriculat în Germania, însă nu a fost oprit în trafic din cauza numărului de înmatriculare cu mesaj obscen. Bărbatul a rămas fără permis şi a primit amenzi de peste 6.000 de lei.

Şoferul care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, cu numărul DAU MU3, a fost oprit de poliţişti în trafic, pe drumul judeţean 209 C, mai exact pe raza localităţii Vornicenii Mici, pentru că circula cu 103 de km/oră, pe un sector de drum unde limita de viteză era de 50 de km/oră.

Oamenii legii i-au cerut şoferului permisul de conducere, însă acesta a spus că nu îl are asupra sa. 

Poliţiştii suspectau că şoferul are totuşi permisul de conducere şi refuză să-l predea, aşa că i-au cerut să coboare din maşină pentru a fi supus unui control corporal. 

În acel moment, bărbatul i-a înmânat portofelul pasagerei din dreapta. Aşa că oamenii legii i-au adresat rugămintea femeii să le arate conţinutul portofelului, dar aceasta a refuzat.

Deranjat de cele întâmplate, şoferul a sunat la 112 şi a reclamat că poliţiştii ar fi avut un comportament necorespunzător. 

Adevărul a ieşit însă la iveală după vizualizarea imaginilor de pe dispozitivele de filmare pe care le purtau poliţiştii de la Serviciul Rutier.

Anchetatorii au constat că poliţiştii au acţionat în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În cele din urmă, şoferul a primit o amendă de 4.000 de lei pentru apel fals la 112. Totodată, a fost sancţionat contravenţional conform art. 102 alin. 1 lit. e din O.U.G. nr. 195/2002 cu 9 puncte amendă în cuantum de 1305 lei pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi conform art. 101 alin. 1 pct. 18 din O.U.G. nr. 195/2002 cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere.

masina cu numar de inmatriculare vulgar

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Pârtia de schi de la Semenic, fotografiată din centrul Timişoarei. S-a folosit un teleobiectiv de 600 de milimetri

FOTO Spectacolul naturii la Timişoara. Capitala Banatului a înflorit ca în poveşti

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite