Român extrădat în Belgia pentru violarea şi uciderea unei tinere de 27 de ani. Detaliile crimei oripilante au şocat opinia publică

Român extrădat în Belgia pentru violarea şi uciderea unei tinere de 27 de ani. Detaliile crimei oripilante au şocat opinia publică

Alexandru Caliniuc (cu faţa acoperită), suceveanul acuzat de omor şi viol în Belgia. FOTO Dănuţ Zuzeac

Alexandru Caliniuc (23 de ani), din oraşul sucevean Salcea, a fost extrădat în Belgia, unde este anchetat pentru că ar fi omorât o tânără de 27 de ani. După ce a ajuns în Belgia, Caliniuc a fost informat că este cercetat şi pentru violarea femeii. Anchetatorii belgieni au găsit pe corpul Sofiei Muylle urme de spermă care proveneau de la Alexandru Caliniuc. Acesta riscă închisoare pe viaţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Profilul ADN al lui Alexandru Caliniuc, suceveanul suspectat că ar fi omorât-o pe belgianca Sofia Muylle, corespunde cu urmele găsite pe corpul tinerei, au transmis procurorii belgieni.

Anchetatorii au arătat că urme de spermă ce proveneau de la Caliniuc au fost descoperite pe trupul neînsufleţit al Sofiei, sugerând că acesta ar fi violat-o pe belgiancă înainte de a o omorî. Deocamdată, în presa din Belgia nu au fost oferite ale informaţii cu privire la acest caz.

Alexandru Caliniuc ar fi trebuit să fie audiat deja de procurorii belgieni, însă avocatul său, Pieter Filipowicz, a cerut o amânare până la data de 25 iulie 2017, deoarece dosarul este foarte stufos şi nu a reuşit să-l parcurgă până la primul termen din proces. Acum anchetatorii trebuie să demonstreze dacă Caliniuc a violat-o şi apoi a omorât-o pe Sofia Muylle ori doar a abuzat sexual de ea.

„Ne-au fost arătate probe concludente din care reiese să există indicii serioase despre un presupus viol”, a declarat avocatul Daniel Muylle, tatăl Sofiei, pentru ziarul belgian Nieuwsbald.

Conform autopsiei, belgianca a murit în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2017, având un plămân plin de nisip. Ucigaşul i-a ţinut acoperită gura atât de mult, încă Sofia nu a mai putut să respire. Imaginile de pe camerele de filmat îl plasează pe Alexandru Caliniuc timp de câteva ore în preajma locului în care a fost descoperit corpul neînsufleţit al belgiencei.

Până în prezent, suceveanul a refuzat să colaboreze cu autorităţile belgiene, deşi mai toată lumea îl încurajează să răspundă la întrebările ce îi sunt adresate. Dacă va fi găsit vinovat el riscă detenţie pe viaţă.

„Trebuie să studiem cu atenţie totul încă de la început, trebuie să discutăm cu clientul nostru, iar apoi cu siguranţă acesta va fi dispus să dea o declaraţie în faţa anchetatorilor”, a declarat Pieter Filipowicz, avocatul lui Alexandru Caliniuc.

Extrădat în Belgia pentru omor

La sfârşitul săptămânii trecute, Alexandru Caliniuc, tânărul de 23 de ani din oraşul Salcea acuzat că ar fi omorât o belgiancă, a fost transportat din Arestul IPJ Suceava către Aeroportul Otopeni pentru a fi extrădat în Belgia.

La data de 26 iunie 2017, la ora 13.20, în urma investigaţiilor făcute de poliţiştii suceveni, pe raza oraşului Salcea a fost găsit urmăritul internaţional Alexandru Caliniuc, în vârstă de 23 de ani, din localitate. Pe numele acestuia, autorităţile belgiene au emis o semnalare Schengen în vederea arestării şi extrădării sale. Pe numele lui Caliniuc, autorităţile belgiene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Acesta este acuzat că la data de 22 ianuarie 2017 ar fi sugrumat o tânără în vârstă de 27 de ani pe o plajă din nordul Belgiei. El a fost văzut cu câteva ore înainte în preajma locului în care a fost descoperit trupul neînsufleţit al Sofiei Muylle.

Alte ştiri pe această temă:

Tatăl suceveanului acuzat de crimă în Belgia: „Mi-a spus că nu are ce să recunoască, pentru că nu a omorât pe nimeni“

Suceveanul care a oripilat opinia publică din Belgia după ce a sugrumat o tânără pe o plajă. Ulterior i-a ascuns cadavrul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările