Rezultatul necropsiei bebeluşului mort după slujba de botez: copilul a aspirat lichid în plămâni - surse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: activenews.ro
FOTO: activenews.ro

O echipă numeroasă de medici legişti a efectuat miercuri, 3 februarie, autopsia cadavrului nou-născutului din Suceava, care a murit, luni, 1 februarie, la doar câteva ore după oficierea botezului.

Moartea bebeluşului, susţin surse neoficiale, s-a datorat ingestiei unei substanţe lichide, care i-a afectat plămânii. Altfel spus, pruncul a aspirat lichid în plămân, s-a sufocat şi a intrat într-un stop cardio-respirator. 

Autopsia nu face lumină totală în acest caz, şi nici nu aduce noutăţi semnificative. Medicul urgentist care a făcut manevrele de resuscitare asupra copilului declara că i-a scos din plămâni 110 ml de lichid de consistenţa apei.

Urmează acum să se facă un alt pas extrem de important în anchetă. În timpul autopsiei au fost prelevate probe din plămânii copilului. 

Testele de laborator vor determina natura lichidului care a dus la asfixierea pruncului Iustin. Informaţia este importantă şi pentru că tatăl a declarat că micuţul a fost alăptat chiar înainte de botez. 

Pe de altă parte, în imaginile video de la botez se observă că bebeluşul plângea foarte tare, cu toată puterea, înainte de a fi băgat de preot în cristelniţa plină cu apă. Apoi, când a fost scos din apă şi pus în braţele naşei, copilul nu a mai scos sunete la fel de puternice. 

Duminică, 31 ianuarie, bebeluşul Iustin a ajuns în stare critică la Spitalul Judeţean Suceava, imediat după slujba de botez oficiată de preotul bisericii „Sf. Constantin şi Elena”, din Suceava. Băieţelul a murit a doua zi, iar tatăl copilului susţine că preotul ar fi provocat tragedia. 

De fapt, ancheta procurorilor va stabili cine se face vinovat. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ormor din culpă, iar cercetările se fac deocamdată in rem. Preotul a fost suspendat din funcţie până la elucidarea celor întâmplate.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Reacţia lui Florin Cîţu după ce a aflat că la Apele Române a fost angajată ca inginer o ospătăriţă care nu ştie nici măcar cum se măsoară debitul unui râu

China şi Rusia, pe cale să câştige războiul geopolitic al vaccinurilor, pe fondul egoismului Occidentului

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite