Replica rockerilor acuzaţi de satanism: „Niciun preot ortodox nu ne poate opri pe noi şi nici legiunile de fani devotaţi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După concertul susţinut la Suceava, rockerii de la Dark Funeral au publicat pe pagina oficială de facebook un mesaj prin care mulţumesc publicului pentru susţinere şi ironizează protestul preoţilor suceveni care au cerut organizatorilor să nu permită desfăşurarea spectacolului considerat satanist.

Trupa Dark Funeral a concertat joi seară la Suceava, în prima zi a festivalului Bucovina Rock Castle, eveniment care are loc anual în şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei.

Înainte de eveniment, printr-un memoriu iniţiat de preotul Justinian Remus Cojocar şi susţinut de 12 asociaţii şi organizaţii culturale şi religioase sucevene se solicita anularea spectacolului. În textul memoriului, asociaţiile semnatare au acuzat trupa Dark Funeral de satanism şi au arătat că nu consideră oportun un astfel de spectacol la Cetatea de Scaun. Protestul iniţiat de preotul Justinian Remus Cojocar a rămas fără rezultat, iar trupa a urcat pe scenă conform programului anunţat.

Dark Funeral este o trupă de black metal din Stokholm, Suedia, fondată în anul 1993. Trupa a lansat până acum şase albume. Piesele trupei abundă în atacuri împotriva creştinismului şi abordează în special teme sataniste şi apocaliptice.

Sâmbătă, pe pagina de facebook a trupei Dark Funeral a fost publicat un mesaj în care membrii formaţiei le mulţumesc fanilor pentru prezenţa la spectacol, dar este ironizat şi demersul preoţilor care au cerut anularea concertului.

„Niciun preot ortodox nu ne poate opri pe noi şi nici legiunile de fani devotaţi! A fost o plăcere să cântăm din nou în România. Mulţumim tuturor celor care aţi venit la concert, sunteţi tari! Sperăm să vă revedem curând”, este mesajul celor de la Dark Funeral.

Festivalul Bucovina Rock Castle a fost lansat în 2011 şi a ajuns acum la cea de-a şasea ediţie. Evenimentul este organizat Centrul Cultural Bucovina şi Muzeul Bucovinei, cu finanţare de la Consiliul Judeţean Suceava.

Memoriul transmis de preotul Justinian Remus Cojocaru:

Bucovina Rock Castle - memoriu preot interzicere Dark Funeral
Bucovina Rock Castle - memoriu preot interzicere Dark Funeral

Alte ştiri din Suceava:

15 persoane au fost trimise în judecată după ce un bărbat a fost omorât în timpul unei partide ilegale de vânătoare. Victima a fost confundată cu un mistreţ

Cum se desfăşurau bătăliile purtate de domnitorii români: de ce ţăranii aveau un rol foarte important în apărarea ţării

FOTO Un italian grăbit a făcut prăpăd pe o şosea din România: a avariat patru maşini şi a băgat în spital două persoane

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite