Recomandare bizară a Jandarmeriei Suceava: „Dacă ursul se apropie de voi, în niciun caz nu fugiţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Pentru că prezenţa urşilor este semnalată din ce în ce mai des în pădurile şi gospodăriile de pe raza judeţului Suceava, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a transmis o serie de recomandări pentru cei care au ghinionul să dea nas în nas cu fiarele.

La sfârşitul săptămânii trecute, un urs a atacat o stână de pe islazul localităţii Lungeni din oraşul Broşteni, Suceava. 

Incidentul a fost semnalat de un cioban în vârstă de 17 ani. Adolescentul a povestit că fiara a sfârtecat o oaie pe islaz şi a plecat cu o alta în pădure.

Întrucât prezenţa urşilor pe raza judeţului Suceava este semnalată tot mai des, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi a transmis o listă cu recomandări pentru cei care se întâlnesc cu fiara în pădure sau gospodărie.

Între altele, jandarmii îi sfătuiesc pe cei care au ghinionul să se întâlnească cu ursul să nu fugă. 

„Să nu îl hrăniţi sau să vă apropiaţi de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. 

Faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. 

Atenţie, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranţă îl va atrage şi de la 10 kilometri! 

În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. 

În niciun caz, nu fugiţi! 

Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca”, a transmis sg.maj. Magdalena Hatnean, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Suceava.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Bugetul Focşaniului, votat la a treia încercare. Salarii diminuate cu 30% pentru funcţionarii din Primărie şi cu 50% la Poliţia Locală VIDEO

Consiliul Local Focşani, dat în judecată de sindicatul funcţionarilor pentru tăierea salariilor angajaţilor

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite