Reacţie dură după ce Mircea Macovei a revenit pe post la Spitalul Suceava: „Funcţia politică bate gradul militar“

Reacţie dură după ce Mircea Macovei a
revenit pe post la Spitalul Suceava:
„Funcţia politică bate gradul militar“

Mircea Macovei, directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava

Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Federaţiei Sanitas România este criticat în termeni duri faptul că directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava, Mircea Macovei, a revenit în funcţie de joi, 23 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„La S.J.U. Suceava, spitalul care a transformat Moldova în focar de COVID-19, întoarcerea la muncă a membrilor conducerii care a permis această situaţie este privită cu maximă indulgenţă! Directorul medical, dr. Mircea Macovei, infectat şi el cu COVID-19, se întoarce astăzi în funcţia pe care încă o deţine, iar managerul interimar şi Ministrul Sănătăţii nu spun nimic despre o eventuală, firească, demitere a acestuia din funcţia deţinută! În logica aceasta, ne aşteptăm cu indignare ca şi managerul suspendat, dl Vasile Râmbu, să revină după cele 3 luni de suspendare, pentru că, nu-i aşa, funcţia şi interesul politic bat gradul militar, starea de urgenţă trece, iar interesele mai marilor vremii rămân altele decât siguranţa salariaţilor, a pacienţilor, a societăţii româneşti!”, se arată în comunicatul care are ca titlu funcţia politică bate gradul militar.

Sursa citată mai transmite: întrebat despre această situaţie, dl Ludovic Orban – Premierul României, şi-a exprimat certitudinea că Ministrul Sănătăţii va lua deciziile cele mai bune! Acum că toate unităţile sanitare sunt în coordonarea Ministerului Sănătăţii, aşteptăm de la dl Ministru Tătaru să ia decizii cu adevărat corecte şi necesare în demiterea/numirea unora dintre conducerile din sistem, trecând dincolo de interesele politice şi ţinând cont de realităţile evidente ale acestor vremuri în care managerii spitalelor şi-au dat adevăratele examene pentru post!

Directorul medical al Spitalului Suceava, Mircea Macovei, şi-a reluat atribuţiile de conducere joi, 23 aprilie. Directoarea de îngrijiri, Doina Chirap, s-a întors pe funcţie miercuri, 22 aprilie. Managerul Vasile Râmbu a fost suspendat din funcţie, nu demis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările