Reacţia Romsilva în cazul pădurarului din Moldoviţa care ar fi fost bătut de colegii săi: „N-a avut loc nicio altercaţie“

Reacţia
Romsilva în cazul pădurarului din Moldoviţa care ar fi fost bătut de colegii săi: „N-a avut
loc nicio altercaţie“

FOTO: Adevărul

Romsilva a transmis un comunicat în presă în care neagă că a existat o altercaţie între pădurarii din zona Moldoviţa. Silvicultorii s-ar fi bătut marţi, 11 februarie, încercând să-l găsească pe „turnătorul”, care i-a ajutat pe reporterii Recorder să prezinte metodele prin care se fură lemn din pădurile României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romsilva a transmis un comunicat de presă în care a arătat că marţi, 11 februarie a.c., a avut loc un instructaj pe teme de fond forestier desfăşurat la Casa de Vânătoare ”Argel”. Conducerea instituţiei susţine că nu s-a iscat un conflict între participanţii la acţiune.

“Nici în cursul instructajului şi nici după această întâlnire nu a avut loc nicio altercaţie. După apariţia în spaţiul public a acestei informaţii, Direcţia Silvică Suceava a cercetat amănunţit cazul şi persoanele care au fost menţionate ca fiind implicate în presupusa altercaţie, dar şi ceilalţi participanţi la instructaj, au negat orice eveniment de acest fel. Regretăm că instituţii de presă au preluat şi difuzat informaţii neverificate anterior publicării lor”, se arată în comunicat.

Adevărul a publicat joi, 13 februarie, un articol în care a arătat că tatăl pădurarului din reportajul „Recorder“ a fost bătut crunt de colegii silvicultori. Faptele au fost descrise de activistul de mediu Tiberiu Boşutar, pe blogul legeacodrului.ro.

Precizăm că, joi, reporterul Adevărul a încercat să obţină un punct de vedere oficial cu privire la altercaţia de la Moldoviţa, însă reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava care au fost contactaţi fie n-au răspuns la telefon, fie au spus că nu se află în ţară.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: