Reacţia Poliţiei după moartea în chinuri a cerbului rănit de braconieri. „Avea urmă mai veche de glonţ şi o rană pe spate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Adevărul
FOTO: Adevărul

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava s-a autosesizat în cazul cerbului care a coborât din pădure ca să moară printre oamenii din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, după ce a fost împuşcat de braconieri. Poliţiştii spun că superbul animal a fost eutanasiat, în cele din urmă.

Poliţiştii din Suceava au dechis un dosar penal pentru tentativă de braconaj, după ce un cerb superb a fost împuşcat în zona de munte a Sucevei şi a coborât ca să moară printre localnicii din Câmpulung Moldovenesc.

Purtătoarea de cuvânt de la Inspectoratul de Poliţie Suceava, Corina Dumitraş, ne-a declarat că oamenii legii au făcut deja o anchetă şi au stabilit cum s-au desfăşurat evenimentele. Anchetatorii susţin că cerbul prezenta o rană veche de circa 10 zile, prin împuşcare, atunci când a coborât pe străzile oraşului de la poalele Rarăului. Mai mult, rana a fost examinată de silvicultori, care au constat că animalul suferise o infecţie urâtă şi irecuperabilă, cu zone de putrefacţie. Atunci s-a luat decizia să eutanasierii cerbului pentru a-i curma suferinţa.

„A existat o autorizaţie pentru eutanasiere. Cerbul avea o urmă mai veche de glonţ şi o rană pe spate. Era un exemplar debilitat”, a declarat Mihai Găşpărel, inspectorul şef al Gărzii Forestiere Suceava, pentru newsbucovina.ro. Specialiştii au apreciat că din cauza rănilor pe care le avea, cerbul putea deveni un pericol pentru localnici.

Localnicii din Câmpulung Moldovenesc spun că animalul era blând şi obişnuia să coboare din pădure în oraş de mai mulţi ani în căutare de hrană. Ba chiar devenise un fel de mascotă a oraşului. Era fotografiat şi filmat, iar imaginile erau postate pe Facebook. Animalul era hrănit de localnici cu mere şi cartofi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite