Războiul cu şpaga al unui primar: „Nu mai daţi mită. Angajaţii trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile”

Războiul cu şpaga al unui primar: „Nu mai daţi mită. Angajaţii trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile”

FOTO: Corneliu Cârdeiu

Noul primar al municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, le-a transmis contribuabilor  să nu dea mită pentru a-şi rezolva problemele în primărie. Alesul local a montat un panou, chiar la intrarea în sediul instituţiei, prin care îi informează pe rădăuţeni că darea şi luarea de mită constituie infracţiune.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Loghin este primar al municipiului Rădăuţi. Şi-a preluat în mod oficial mandatul săptămâna trecută. 

Imediat după instalare, alesul local a pus un panou cu un mesaj anti-şpagă chiar la intrare în sediul central al instituţiei.

„Potrivit Codului Penal, LUAREA DE MITĂ constituie INFRACŢIUNE şi este definită ca fapta funcţionarului public care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, pretinde ori primeşte bani sau alte foloase care nu i se cuvin ori acceptă promisiunea unor astfel de foloase, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu îndeplinirea unui act contrar acestor îndatoriri. Este pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani. DAREA DE MITĂ constituie INFRACŢIUNE fiind definită ca promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase, în condiţiile arătate în articolul 289. Este pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani”, este mesajul pe de panou.

Primarul a declarat pentru presa locală că salariile angajaţilor din administraţia locală sunt mari, iar salariaţii n-au motive să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

”Chiar doresc să fac un apel către rădăuţeni: nu mai daţi şpagă, nu mai daţi mită! Salariile sunt destul de mari, să-i mulţumim lui Dumnezeu că lucrăm în acest sistem care ne oferă unele avantaje, mă refer la salarii bune şi la siguranţa locului de muncă. Nu e nevoie de nimic pentru că angajaţii primăriei iau salarii bune şi trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Dacă există probleme în acest sens, îi rog pe rădăuţeni să mă contacteze…”, a declarat primarul pentru monitorulsv.ro.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Care sunt judeţele care au înregistrat marţi cele mai multe cazuri noi de infectări cu SARS-CoV-2

LIVEBLOG. SUA alegeri 2020. Trump sau Biden. Cine va fi cel de-al 46-lea preşedinte al Americii 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările