Propunerea şocantă a unui parlamentar: „Persoanele suspectate de coronavirus ar trebui izolate în containere, la ieşirea din oraş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax / © Xiao Yijiu/Xinhua via ZUMA Wire
FOTO Mediafax / © Xiao Yijiu/Xinhua via ZUMA Wire

Deputatul Alexandru Băişanu a declarat miercuri, 26 februarie, într-o conferinţă de presă, că persoanele suspectate de infectare cu coronavirus ar trebui „carantinate“ în containere modulare, amplasate în afara localităţilor.

Parlamentarul de la Forţa Naţională Alexandru Băişanu a organizat miercuri, 26 februarie, o conferinţă de presă în timpul căreia şi-a prezentat viziunea cu privire la lupta pe care ar trebui să o poarte statul împotriva coronavirusului. 

Între altele, Alexandru Băişanu consideră că locurile de cazare a celor suspecţi de coronavirus n-ar trebui să fie secrete pe motiv că transparenţa autorităţilor ar putea să calmeze populaţia. 

Parlamentarul crede că instituţiile statului ar trebui să cumpere containere modulare pentru a-i izola pe pacienţii suspecţi de coronavirus.

„În acest sens, aş veni cu o propunere către Guvernul României, către Consiliile Judeţene, Prefecturi şi Primăriile mai importante, cu populaţii mai mari. Cred că ar trebui să achiziţioneze containere modulare pe care să le pună în zone izolate, lângă oraşe, pentru a rezolva chestiunea carantinării oamenilor infestaţi. Aceste containere costă de la 1.300 de euro. Nu uitaţi, China a construit în 10 zile un spital cu 1.500 de locuri folosind acest tip de containere modulare. (...) Să fie internaţi pe o perioadă normală, cât hotărăsc medicii, internările făcându-se la ieşirea din oraş. Eu cred că într-o săptămână, fiecare oraş poate să tragă apă, canal, energie într-o astfel de zonă şi am putea crea un astfel de campus”, a spus Alexandru Băişanu.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite