Primul caz de coronavirus în Ucraina. Pacientul infectat s-a întors din Italia şi a aterizat pe un aeroport din România

Primul caz de coronavirus în Ucraina. Pacientul infectat s-a
întors din Italia şi a aterizat pe un aeroport din România

FOTO: Adevărul

Autorităţile din Suceava au intrat în alertă, după ce un cetăţean din Ucraina, care ar fi tranzitat judeţul, a fost diagnosticat cu coronavirus. Este primul caz de îmbolnăvire înregistrat pe teritoriul Ucrainei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul adjunct al sănătăţii, Viktor Liaşko, a confirmat informaţia despre prima infecţie cu coronavirus înregistrată pe teritoriul Ucrainei.

”Probele recoltate de la persoana bolnavă au fost trimise suplimentar în Laboratorul virusologic al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar cazul de coronavirus a fost depistat în Ucraina”, a declarat sursa citată, potrivit Bucpres.ro. Oficialul a arătat că persoana infectată este din Cernăuţi şi s-a întors recent din Italia.

„Persoana infectată s-a adresat medicilor cernăuţeni şi a fost transportată cu ambulanţa la un spital din centrul regional, unde examenele de laborator au confirmat infecţia cu noul coronavirus. Potrivit directorului adjunct al departamentului de sănătate din cadrul Administraţiei regionale de stat Cernăuţi,  Maria Polişciuk, pacientul a fost internat într-un salon izolat al secţiei de boli infecţioase a Spitalului regional Cernăuţi”, se arată pe bucpress.ro

Din informaţiile pe care le avem, persoana infectată a aterizat pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, pe 26 februarie. Pacientul şi soţia acestuia s-au întors din Bergamo, una dintre zonele din Italia, în care s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.


 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările