Primarul Sucevei, după izbucnirea scandalului privind achiziţia beculeţelor de Paşti, în plină pandemie: „Stop fake news“

Primarul
Sucevei, după izbucnirea scandalului privind achiziţia beculeţelor de Paşti, în plină pandemie: „Stop fake news“

Ion Lungu, primarul Sucevei, Adevărul. FOTO: Oana Şlemco

Primarul Sucevei, Ion Lungu, respinge acuzaţiile potrivit cărora Primăria Suceava ar fi achiziţionat un sistem de iluminat pentru Sărbătorile Pascale acum în plină pandemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Primarul Ion Lungu a precizat că această achiziţie a fost aprobată pe data de 30 ianuarie 2020 în şedinţa Consiliului Local şi a fost executată conform planului de achiziţie anual.

Însă, ulterior contractul a fost anulat, după cum spune Ion Lungu: „Deoarece a intervenit această situaţie de FORŢĂ MAJORĂ, CONTRACTUL A FOST ANULAT şi BANII din bugetul local nu au mai fost cheltuiţi”. Primarul a menţionat că în sedinţa extraordinară din 23 martie 2020 s-au alocat Spitalului Judeţean Suceava 5 milioane de lei.

În opinia primarului, prin lansarea de informaţii incomplete, USR-ul, în aceste momente de cumpănă, doreşte să câştige capital electoral. Ion Lungu a spus: „Din păcate, nici în aceste momente dificile pentru comunitatea noastră, cînd ar trebui să fim UNIŢI contra unui inamic comun, Covid19, unii sunt mai preocupaţi de dezinformări, campanii electorale mascate şi învrăjbirea comunităţii! Mă rog în fiecare zi la Bunul Dumnezeu să trecem cu bine peste această grea încercare!”

Mesajul primarului postat pe pagina sa de Facebook este însoţit de o imagine pe care scris: „Stop Fake News”.

.

Pe 18 martie, la două zile după decretarea stării de urgenţe în România, Primăria Suceava a cumpărat ornamente luminoase de Paşti în valoare de 27.000 de euro şi a mai încheiat un contract de 2.000 de euro pentru a repara ornamentele pascale.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: