Primarul din Rădăuţi a fost dat în judecată de fostul manager al spitalului din localitate pentru că l-ar fi demis ilegal

Primarul din Rădăuţi a fost dat în
judecată de fostul manager al spitalului din localitate pentru că l-ar fi demis
ilegal

Dorin Tibeică îl acuză pe primarul Nistor Tătar că l-ar fi demis ilegal. FOTO Colaj Facebook

Fostul manager al Spitalului municipal Rădăuţi, Dorin Tibeică, îl acuză de abuz în serviciu pe primarul Nistor Tătar, după ce l-ar fi demis ilegal. Tibeică a depus o plângere penală împotriva lui Nistor Tătar. Corpul de control din cadrul Prefecturii Suceava a făcut verificări în acest caz, însă nu a ajuns la nici o concluzie în ceea ce priveşte legalitatea demiterii, astfel că a cerut un punct de vedere de la Ministerul Sănătăţii.

Fostul manager al Spitalului „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian” din Rădăuţi, Dorin Tibeică, a fost destituit din funcţie cu cinci luni înainte de expirarea contractului de management. Acesta consideră că a fost înlăturat ilegat de la conducerea spitalului rădăuţean, astfel că a decis să-şi caute dreptate în instanţă.

Dorin Tibeică a fost revocat din funcţie printr-o dispoziţie emisă de primarul municipiului Rădăuţi, Nistor Tătar. Edilul şef al Rădăuţiului a motivat decizia luată prin „nerealizarea indicatorilor de performanţă ai managementului spitalului public din motive imputabile acestuia şi existenţa unei culpe grave”.

Începând cu data de 1 septembrie 2016, din decizia lui Nistor Tătar a încetat contractul de management nr. 7938 din data de 14 mai 2014, încheiat între Primăria municipiului Rădăuţi şi Dorin Tibeică, managerul Spitalului municipal „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian”, fără ca fostului manager să-i fie adusă la cunoştinţă care este culpa gravă în baza căreia şi-a pierdut postul. Din acest motiv, Dorin Tibeică a depus la Judecătoria Rădăuţi o plângere penală împotriva primarului Nistor Tătar, acuzându-l de abuz în serviciu.

„A trecut o lună de când am fost destituit, dar nici acum nu ştiu care este acea culpă gravă la care făcea referire primarul Nistor Tătar. Am fost supus unei umilinţe maxime din cauza unor jocuri politice. Mai aveam cinci luni până la încheierea contractului de management. Nu mi se pare normal ce mi s-a întâmplat şi din acest motiv am depus o plângere penală la Judecătoria Rădăuţi”, a declarat fostul manager, Dorin Tibeică.

Mai mult, secretarul Primăriei Rădăuţi nu a considerat această revocare tocmai legală, refuzând să o avizeze, menţionând că are obiecţii de legalitate. Acest aspect însă nu l-a împiedicat pe primarul Nistor Tătar să-şi pună planul în aplicare şi l-a numit la cârma spitalului din Rădăuţi pe contracandidatul său la funcţia de primar, Traian Andronachi. Avocat de profesie, acesta va ocupa această poziţie pentru o perioadă de şase luni, până se va organiza concurs în acest sens.

Corpul de control din cadrul Prefecturii Suceava a deschis o amplă acţiune de verificare la unitatea spitalicească din Rădăuţi, fiind depusă o sesizare în acest sens de către un grup de consilieri locali, nemulţumiţi de decizia primarului Nistor Tătar.

„Am solicitat de la Ministerul Sănătăţii o poziţie privind activitatea managerială a lui Dorin Tibeică, dar între timp s-a depus o acţiune în instanţă, iar verificările noastre nu mai pot continua până nu există o decizie definitivă”, a explicat Constantin Harasim, prefectul judeţului Suceava.

Alte ştiri pe această temă:

Harababură totală la Spitalul din Rădăuţi după ce primarul l-a demis pe managerul unităţii

Spitalului din Rădăuţi, pe lista neagra a Ministerului Sănătăţii, în scandalul dezinfectanţilor. Manager: „Nu e vorba despre nici un fel de neconformitate”

După încurcate bătălii politice şi juridice, Spitalul din Rădăuţi s-a trezit cu doi manageri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: