Primarul comunei Burla, Viorel Pintiliuc, declarat incompatibil

Primarul comunei Burla, Viorel Pintiliuc, declarat incompatibil

Primarul comunei Burla, Viorel Pintiliuc, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate l-a descoperit pe primarul comunei suceveni Burla, Viorel Pintiliuc, în stare de incompatibilitate, pentru că timp de un an a fost şi primar şi patron de firmă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, luni, că primarul comunei Burla din judeţul Suceava, Vasile Pintiliuc, s-a aflat în stare de incompatibilitate. Conform informaţiilor furnizate de ANI, Viorel Pintiliuc a deţinut în perioada 30 iunie 2012 - 9 aprilie 2013 atât funcţia de primar al comunei Burla, cât şi funcţia de administrator al SC Metalo-Chimice SRL, încălcând, astfel, Legea nr. 161/2003 privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Primarul Vasile Pintiliuc a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază şi a depus un punct de vedere scris.

Conform ANI, persoanele faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Vasile Pintiliuc (PDL) a obţinut funcţia de primar în anul 2012, după ce l-a învins pe Gheorghe Papuc (PSD), cel care a deţinea funcţia de primar de la înfiinţarea comunei, în 2004.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările